0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Čelsi traži nagodbu sa Zvezdom

Objavljeno: 09.01.14 u 14:19

Fudbalski klub Berekum Čelsi, ponudio je nagodbu crveno-belima radi regulisanja obaveza oko transfera Li Adija prilikom odlaska iz Beograda, prenosi „Sportski žurnal“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pomenuti klub traži 25% koliko im po ugovoru pripada od transfera Adija iz Zvezde u prvi sledeći klub.

Javno pismo uputio je generalni menadžer Čelsija Nana Sarfe Oduro, prenosimo ga u celosti:

„Posle Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi i velikog uspeha nacionalnog tima Gane, bilo je značajne potražnje za našeg fudbalera, Li Adija.

Smatrali smo da je preduslov da njegov novi klub bude uspešan i dobro situiran. Tokom realizacije transfera, Crvena zvezda je prihvatila obavezu da nam plati 25 odsto od narednog transfera.

Posle rezonskog ulaganja Zvezde i sjajnih igara u crveno-belom dresu, Li Adi je 4. januara 2012. prodat kineskom Dalijen Aerbinu. Prošle su dve godine, a ništa nije leglo na naš račun na osnovu dogovora.

Bili smo primorani da podnesemo tužbu FIFA, uskoro očekujemo razrešenje slučaja. Procenjujemo da će suma posle presude FIFA, zbog administrativnih troškova, narasti i do pola miliona evra.

Mislimo da je u obostranom interesu da izbegnemo dodatne troškove Crvene zvezde, kao i urušavanje ugleda bivšeg evropskog i svetskog šampiona.

Nadamo se da ćemo ostvariti uspešnu komunikaciju po ovom pitanju sa čelnim ljudima Crvene zvezde, preko našeg zvaničnog predstavnika u Srbiji“.

Povremeni reprezentativac Gane je u Crvenu zvezdu stigao 2010. godine a svega godinu dana kasnije otišao je u kineski Dalijen za 1,7 miliona evra.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ povradio=“najnovije“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter