0
ATP

Nadal povećao prednost u odnosu na Đokovića

Objavljeno: 06.01.14 u 10:48

Na najnovijoj ATP listi nije bilo nikakvih promena što se tiče samog plasmana, ali je Rafael Nadal trijumfom u Dohi uspeo da poveća razliku u odnosu na Novaka Đokovića za 100 poena pa ona sada iznosi 870 bodova (13.130-12.260).

atp-logo

Sve do 25. mesta ništa se nije menjalo što znači da su među 10 najboljih ovim redom i dalje David Ferer, Endi Marej, Huan Martin Del Potro, Rodžer Federer, Tomaš Berdih, Stanislas Vavrinka, Rišar Gaske i Žo-Vilfrid Conga.

Značajan skok odnosno povratak među 50 najboljih trijumfom u Brizbejnu zabeležio je Lejton Hjuit koji je od danas na 43. mestu tj. plasman mu je bolji za čak 17 pozicija u odnosu na prethodnu nedelju. Međutim, Hjuit verovatno neće biti među nosiocima na predstojećem Australijan Openu što znači da će biti prava „nagazna mina“ u žrebu.

Samim neučešćem na turniru u Čenaju Janko Tipsarević nije bio u mogućnosti da odbrani 250 poena osvojenih prošle godine kada je trijufovao u Indiji što mu je donelo strmoglav pad od 17 pozicija odnosno od danas je tek 53. teniser sveta. Viktor Troicki je nazadovao četiri mesta pa je sada na 79. poziciji, Dušan Lajović je skliznuo za jednu stepenicu te je od danas 117., Filip Krajinović je na 235. mestu, a Ilija Bozoljac zaključuje listu srpskih tenisera među 300 najboljih pošto je na 241. poziciji.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter