0
Fudbal

Ko može da plati Mesija 400 miliona evra?

Objavljeno: 06.01.14 u 14:06

Postoji li mogućnost da Barselona ipak pusti Mesija da napusti klub. Verovatno da postoji, ali samo ako bi za njegovu slobodu dobili tričavih 400 miliona evra. Toliko, moraju da uplate na Barselonin račun PSŽ ili Mančester siti koji su trenutno najzainteresovaniji za ovaj transfer.

mesi
Do ove je svote je stigao Džerardo Molina, španski specijalista za sportski marketing. On je izjavio da postoji klub koji je spreman da isplati ceo iznos, preciznije 401.274.000 evra. Do ove vrednosti Molina je stigao pomoću naučne studije koju su naručila tri kluba, a od kojih mu je iz jednog u startu rečeno da će oni platiti sve, bez obzira na to koliko će na kraju biti tražena odšteta.

„Taj klub praktično sponzoriše vlada jedne države, ali ne mogu vam reći o kome se radi“ – izjavio je Molina.

S obzirom na to da u PSŽ-u novac stiže iz katarskog budžeta, nije teško pogoditi. Molina dodaje da su njegovi klijenti hteli i preciznu procenu isplativosti transfera. Izračunao je i da je Mesijev potencijal više nego dvostruko jači od Ronaldovog.

„Prema našim istraživanjima, Ronaldo je vredan 150, maksimalno 160 miliona evra. Mesijeva odštetna klauzula u Barseloni iznosi 250 miliona evra, a to je potcenjeni iznos. Na svetu trenutno nema nijednog vrednijeg sportiste“ – istakao je Molina.

Ova procena nije prošla nezapaženo u španskim i francuskim medijima, a sajt Football.fr se odmah upustio u nagađanje koja su preostala dva kluba. Jedan je očigledno Mančester siti, čiji vlasnici u rukama imaju budžet Ujedinjenih Arapskih Emirata. Drugi je, spekulišu, Inter, koga odnedavno finansira indonezijski milijarder Erik Tohir.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter