Neki bi rekli, da Stefon Kari ima sportski pedigre i to je sasvim tačno, ali on ga je sticao od malih nogu gledajući i učeći od najboljih.

Kada fotka dobije novu dimenziju

Fotografija koju imate priliku da vidite prikazuje malog, tada četvorogodišnjeg Stefona Karija koji sedi u krilu svog oca Dela Karija, a u društvu Dražena Petrovića, trenera Dona Nelsona, te Miča Ričmonda. Nastala je davne 1992. tokom Ol Star vikenda za vreme takmičenja u šutu za tri poena.


Međutim da ova fotka ne bude samo lepa uspomena, pobrinuo se život, a statistika joj je dodala onu ‘specijalnu’ vrednost.

Naime pokojni Dražen Petrović je u poslednje dve sezone koje je odigrao za Nju Džersi Netse imao nešto manje od 45% šut za tri poena, a Stefon Kari u Golden Stejt Voriorsima za tri poena šutira gotovo isto, dakle oko 45%.

Stefonov otac Del bio je prestižni NBA trojkaš koji je za 16 sezona koliko je igrao u NBA imao prosek za tri poena takođe oko 45%, a najbolji procenat u sezoni 1998/99 kada je u dresu Milvokija šutirao trojke gotovo 48%.

Jasno je da je Kari šuterski povukao na svog oca, ali nama ne ostaje ništa drugo nego da verujemo da je te noći na Ol Staru na njega prešlo i nešto od Draženove magije, zašto da ne?

hotsport.rs