1
Tenis

Ana osvojila Okland

Objavljeno: 04.01.14 u 08:04

Srpska teniserka Ana Ivanović odlično je otvorila novu sezonu pošto je u finalu turnira u Oklandu savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:4, posle dva sata i 19 minuta velike borbe.

ivanovic-okland-trofej

Do prve titule posle trofeja osvojenog na Baliju 2011. godine Ivanovićeva je mogla da dođe i mnogo ranije da je iskoristila priliku u drugom setu kada je pri rezultatu 5:4 servirala za pobedu, ali je usledila mini serija Amerikanke od tri osvojena gema pa je morao da bude igran i treći setu. U tom delu igre odlučujući momenat desio se u četvrtom gemu kada je Ana napravila jedini brejk koji je uspešno sačuvala do kraja.

Za trijumf u Oklendu Ana je uz novčanu nagradu od 43.000 dolara dobila i 280 WTA poena što će joj doneti skok na sledećoj rang listi najboljih teniserki, ali i ogromnu dozu samopouzdanja uoči Australijan Opena. Vilijamsovoj kao poraženoj finalistkinji pripao je ček na 21.400 dolara i 180 poena.

Ovo je inače bio 10. meč dve teniserke, a Ana je došla do tek svoje druge pobede protiv Vilijamsove.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Bravo lepotice! Nadam se da ce joj ova titula znaciti zbog samopouzdanja i da nece biti opustanja pred AO! Drago mi je i sto nije posustala kada je izgubila 2. set iako je imala brejk zaostatka .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter