FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Još devet dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva za rukometaše, koje se od 12. do 26. januara održava u Danskoj. Na konferenciji za medije, održanoj u hotelu ‘Prezident’ u Kovilovu, svoje prognoze izneli su selektor Vladan Matić i desni bek, Marko Vujin.

“Pokušaćemo da nastavimo ono što su devojke započele i da predstavimo Srbiju u pravom svetlu. Oduševljen sam atmosferom u timu i odnosom između igrača i stručnog štaba. Idemo korak po korak, ne smemo da se zanosimo ako pobeđujemo, niti da padamo ako gubimo. Obavljamo poslednje pripreme, posle turnira u Makedoniji ponovo se okupljamo na Božić i spremamo za put u Dansku”, rekao je Matić.


Srbija će u subotu i nedelju igrati na turniru u Skoplju, gde će joj rivali biti Crna Gora i Makedonija. Veliki optimista pred Evropsko prvenstvo u Danskoj je i reprezentativac, Marko Vujin:

“Imali smo veliki uspeh 2012. godine i od tada jednu pauzu, koju ćemo nadam se prekinuti u Danskoj. Stvarno vredimo i verujem da možemo da napravimo zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu. Nalazimo se u najtežoj grupi, sa Francuskom, Rusijom i Poljskom, i prolazak u drugu rundu takmičenja bi nam otvorio vrata ka uspehu na šampionatu u Danskoj”.

hotsport.rs