mihael-sumaher-skijanje

Porodica teško povređenog legendarnog vozača formule 1 Mihaela Šumahera zahvalila se svima na velikoj podršci tokom proteklih dana.

”Znamo da je on borac, nećemo odustati. Hvala vam na podršci i lepim željama. To je velika podrška za nas”, saopštila je porodica Šumaher na zvaničnom sajtu legende Formule 1.


Podsetimo, Šumaher je prošle nedelje usled udarca glavom u kamen doživeo nekoliko povreda mozga, zbog čega su doktori u bolnici u Grenoblu izvršili dve operacije. Prema poslednjim informacijama primećen je napredak u njegovom oporavku.

Nemačkog asa bi lekari trebalo u nedelju da nakratko probude iz veštačke kome, odnosno da prestanu da mu daju lekove koji to izazivaju, da bi se uverili u njegovo stanje.

”Bez obzira na sve, teško je davati bilo kakve prognoze. Mogu da prođu dani, ali i nedelje dok pacijent prvi put otvori oči. Moguće je, nažalost, i da se pacijent ne probudi ispravno i završi u vegetativnom stanju ako je njegov mozak previše oštećen”, upozorio je Keler, šef neurohirurgije na klinici Asklepios u Hamburgu.

hotsport.rs