0
Evroliga

EL: CSKA savladao Lokomotivu nakon produžetka

Objavljeno: 03.01.14 u 16:14

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su u ruskom okršaju ekipu Lokomotive rezultatom 84:77 (24:22, 17:22, 16:12, 14:15, 13:6), u okviru 1. runde Top 16 faze Evrolige.

Bolje su počeli utakmicu Moskovljani, ali su domaćini uvek uspevali da održe korak i dolaze na korak od preokreta do kraja poluvremena. Imao je CSKA i desetak poena prednosti, pa se Lokomotiva vraćala u serijama, a drugi deo meča obeležila je neizvesna borba.

Najzaslužniji za trijumf ekipe Etorea Mesine bili su srpski košarkaši, Miloš Teodosić i Vladimir Micov, ključnim poenima u produžetku utakmice. Malo je falilo da Teodosić bude tragičar na ovom susretu, pošto je promašio šut za pobedu u poslednjim sekundama regularnog toka utakmice. Ni Micova nije služio šut tokom meča (0/5 iz igre), ali su obojica pogađala kad je bilo najpotrebnije za CSKA.

Trojkom Micova 25 sekundi pre kraja produžetka CSKA je prelomio utakmicu i odlepio se na nedostižnih 83:77. Još jednu odličnu partiju pružio je Nenad Krstić sa 11 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Teodosić je ubacio 16 poena. Soni Vilijams je dodao 14, ali je napustio igru ranije zbog pet ličnih grešaka.

U poraženim redovima istakli su se Likodej i Braun sa po 13, dok je Aleks Marić postigao 12 poena.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter