0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Real Madrid savladao Partizan i nastavio svoju seriju

Objavljeno: 02.01.14 u 20:31
FOTO:STASPORT
FOTO:STASPORT

Košarkaši Real Madrida opravdali su ulogu favorita i savladali ekipu Partizana rezultatom 80:64 (29:17, 18:22, 11:10, 22:15), u prvom kolu Top 16 faze Evrolige. Nošeni sjajnom publikom u prepunoj ‘Kombank Areni’ crno-beli su u najvećem delu utakmice imali rezultatski priključak i hrabro se držali, ali je kvalitet i odličan šut Madriđana odredio pobednika ovog susreta. Real je 26. put u nizu ostvarilo pobedu ove sezone.

1/4 Nakon uvodne igre koš za koš, trojkom Nikole Mirotića Real stiže do prednosti 9:4. Ipak, Partizan je uzvratio na isti način preko Bogdanovića za 9:7. Bacanjima Burusisa i Mirotića Madriđani ponovo beže na 13:7, ali Kinzi atraktivnim zakucavanjem diže Arenu na noge i smanjuje zaostatak Partizana. U finišu prve četvrtine raspucali su se igrači Reala i serijom trojki, Fernandesa, Burusisa i Rejesa stigli do najveće prednosti, +12, 29:17.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

2/4 Tarens Kinsi je poenima na startu druge četvrtine prekinuo seriju Španaca i smanjio na 19:29. Ipak, Ljulj trojkom povećava prednost Reala, nakon čega Bogdanović trojkom i Kinsi košem i dodatnim bacanjem smanjuju na „-8“ – 24:34. Nošeni sjajnom podrškom prepune Arene, crno-beli uspevaju da zaigraju mnogo bolje i agresivnije. Zahvaljujući Bogdanoviću i borbenosti i ofanzivnim skokovima Lovernja, Partizan je stigao na „minus 4“ – 35:39.

Ipak, trojkom Serhia Rodrigesa i polaganjem Rejesa, Real je ponovo pobegao na 44:35. Ponovo je Lovernj košem nakon ofanzivnog skoka prekinuo seriju Madriđana, a zatim i Milosavljević smanjio zaostatak na 39:44. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio novom trojkom Serhio Rodriges, 47:39 za Real.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

3/4 U uvodna dva minuta Partizan nije imao rešenja, a jedine poene za Real postigao je Burusis sa linije slobodnih bacanja za 39:49. Kapiten crno-belih, Milosavljević prekinuo je konačno, nakon tri i po minuta, crnu seriju Partizana, i smanjio na 41:49. Ipak, poenima Fernandesa i Real prekida post i beži na 51:41.

Milutinov sa 4 vezana poena smanjuje zaostatak Partizana na 45:51 i ponovo diže Arenu na noge. Crno-beli nastavljaju sa odbranom 1-3-1 koja zbunjuje Madriđane. Ipak, Real uzvraća serijom 5:0 i posle polaganja Fernandesa opet ima dvocifrenu prednost – 56:45. Milosavljević i Kinsi postižu poene za Partizan, uzvaća Sloter polaganjem za konačnih 58:49 za Špance na kraju treće četvrtine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

4/4 Još jednom trojkom iz velike udaljenosti Rodriges vraća Realu ‘+12’, 61:49. Ipak, Partizan uzvraća istom merom preko Bogdanovića. Nakon poena sa linije slobodnih bacanja Lovernja i Kinsija, crno-beli ponovo prilaze na 55:61. Igrom koš za koš i poenima Rodrigesa i Slotera sa jedne, odnosno Lovernja sa druge rezultat je 65:57 za Real.

Trojkama Dardena i Fernandesa, pa polaganjem Slotera, Madriđani odbijaju novi napad Partizana i beže na najveću razliku, 73:57. Crno-beli su poenima Milutinova prekinuli negativnu seriju. Ipak, nakon 5. lične greške kapitena Milosavljevića tri i po minuta pre kraja stvari postaju još teže za Partizan. Poenima Burusisa i Rejesa sa linije slobodnih bacanja Real povećava prednost na 77:59. Sjajnom odbanom Madriđani su u potpunosti zaustavili napade Partizana. Lovernj kucanjem nakon kontranapada konačno postiže poene za crno-bele za 61:77. Do kraja susreta Kinsi je postigao još dva poena, da bi Serhio Rodriges trojkom postavio konačnih 80:64.

Najefikasniji pojedinci u pobedničkom timu bili su Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez sa po 16 poena, a dvocifren učinak u ekipi Reala ostvarili su još Burusis (15 poena) i Rejes (10 poena).

Terens Kinsi bio je šuterski najraspoloženiji u ekipi Partizana sa 17 poena a pratili su ga Bogdan Bogdanović sa 15 i Žofri Lovernj sa 13 poena.

U narednom kolu, 9. januara, košarkaši Partizana će gostovati ekipi minhenskog Bajerna, a zatim  dočekuju još jednog velikana evropske košarke, CSKA iz Moksve.

Partizan je uz dosta problema odnosno pre svega zbog veličanstvene pobede nad Fenerbahčeom u Istanbulu uspeo da izbori plasman u drugu fazu takmičenja Evrolige, a već na startu će imati veoma težak zadatak pošto mu u goste dolazi jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja – Real iz Madrida.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli već hronično muku muče sa povredama, ali je ta priča već polako postala dosadna, a što je daleko važnije ekipa Duška Vujoševića se već nekako i privilkla na tu situaciju pa skoro da se i ne oseća izostanak Lea Vestermana i Davisa Bertransa. Daleko veći problem bi moglo da predstavlja to što Vujošević verovatno večeras neće moći da bude uz tim, pošto se još uvek nalazi na lečenju na VMA, pa bi ekipu u ovom duelu kao i protiv Igokee trebalo da vodi njegov pomoćnik Velimir Gašić.

„Real je u strašnoj seriji, imaju 25 pobeda u nizu. Možda su i najbolji tim Evrope u ovom trenutku. Ipak, na terenu se igra pet na pet i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da im pomrsimo račune“ – rekao je Gašić u najavi ovog meča.

Kao što je pomoćni trener Partizana istakao Madriđani u ovoj sezoni još uvek ne znaju za poraz odnosno uz uspehe u domaćim takmičenjima i u Evroligi je u prvoj fazi takmičenja uspeo da upiše svih 10 pobeda što je od ruke pošlo samo još Olimpijakosu.

Bez obzira na sve to „kraljevski klub“ odnosno trener Pablo Laso i pojedini košarkaši su pred današnji meč pokazali poštovanje prema beogradskom klubu istakavši da im neće biti nimalo lako da pred punom Arenom zabeleže novi trijumf.

Nije bila retkost u bliskoj prošlosti da Partizan u Beogradu pobeđuje slavni madridski klub pa je tako Real na dva od poslednja tri evroligaška duela u srpskoj prestonici doživljavao poraze, 2008. i 2011. godine.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter