0
Fudbal

Suarez košta neverovatnih 120 miliona funti

Objavljeno: 02.01.14 u 11:28

Prethodnih dana smo od ostvrskih medija mogli da saznamo da obeštećenje za Luisa Suareza iznosi preko 100 miliona evra, a tačnu cifru saopštila je legenda Liverpula Jan Raš.

suarez-ruke

Kako tvrdi nekada ubojiti centarfor klub koji želi da otkupi Urugvajca moraće crvenima na račun da uplati neverovatnih 120 miliona funti (144 miliona evra) što znači da bi u tom slučaju bili oboreni svi mogući rekordi kada je u pitanju visina transfera. Raš takođe kaže da će Suarez biti na tržištu samo ako Liverpul ne izbori plasman u Ligu šampiona.

„Kada smo obnovili ugovor u njega je stavljena klauzula prema kojoj Suarez može da napusti klub ukoliko neko za njega ponudi 120 miliona funti. Ako je Real platio Gereta Bejla 86 miliona funti zbog čega onda mi ne bismo tražili više za Suareza“ – rekao je Raš u izjavi za San.

Podsećamo da je Suarez nedavno potpisao novi ugovor sa Liverpulom prema kojem se klubu obavezao do 2018. godine, a za uzvrat je dobio nedeljnu platu od 200.000 funti čime je postao najplaćeniji igrač u istoriji „crvenih“.

Lucidni Urugvajac je jučerašnjim pogotkom u duelu sa Halom ušao u istoriju Premijer lige kao igrač kojem je trebalo najmanje utakmica da dođe do cifre od 20 prvenstvenih golova. Do sada je taj rekord bio u rukama Kevina Filipsa kojem je igrajući za Sanderlend bio potreban 21 meč da dođe do tog cilja, a Suarez ga je „ušio“ za čak šest utakmica odnosno na 15 je postigao 20 pogodaka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter