0
Ostali sportovi

Spust iz prvog lica – Aksel Lund Svindal (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.14 u 10:29

Uprkos tome što svi koji žele mogu da gledaju većinu trka u spustu tokom sezone preko malih ekrana, mnogi ne dobiju šansu da razumeju koliko je skijanje na takvim stazama opasno.

Aksel Lund Svindal - Action

Uz pomoć specijalnih kamera, sada će dobiti priliku da to učine zahvaljujući Svindalu, a sve je snimljeno na njegovom domaćem terenu, u Norveškoj. Zahvaljujući kombinaciji naprednog zvuka i specijalnim kamerama, ljubitelji skijanja dobili su šansu kako je zaista biti svetski šampion u spustu na neverovatno zahtevnoj stazi u Kvitfjelu.

Aksel Lund Svindal iza sebe ima dva velika Kristalna globusa, a trenutno je aktuelni šampion Svetskog kupa u superveleslalomu i spustu, a u najprestižnijoj disciplini je i šampion sveta. Iako se odlučio da mu specijalnost budu brzinske discipline, pre svih svojih uspeha doživeo je težak pad u Biver Kriku 2007. godine, koji je vrlo lako mogao da mu završi karijeru.

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“vertikalne“ ]

U filmu „Treptaj oka“ može da se vidi i ta trka i ona predstavlja potvrdu mentalne snage i odlučnosti norveškog skijaša, koji se potom vratio jači nego ikada. Potvrda toga je i da je u Biver Kriku od tada slavio tri puta, dva puta u spustu i jednom u superveleslalomu. Jedan od tih trijumfa na toj stazi došao je i ove sezone i to mu je bila druga pobeda, posle slavlja u superveleslalomu u Lejk Luizu. Svindal je potom slavio i u superveleslalomu u Val Gardeni i spustu u Bormiju.

Svindal je, trenutno, vodeći u generalnom plasmanu sa 630 bodova, ispred još jednog Red Bullovog sportiste Marsela Hiršera, koji je sakupio 435 bodova. Naredni izazovi najbolje skijašem današnjice očekuju 6. januara, kada ih očekuje slalom u Bormiju.

hotsport.rs/redbull.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter