0
Evroliga

Počinje Top 16 faza Evrolige

Objavljeno: 02.01.14 u 12:17

Za košarkaše timova koji se takmiče u Top16 fazi Evrolige novogodišnji praznici su kratko trajali pošto će više od polovine njih već danas istrčati na teren u pohodu na nove pobede.

Evroliga

Među njima su i igrači srpskog šampiona Partizana koji će od 19 časova u Kombank areni dočekati do sada neporaženi Real. Madriđani još uvek u ovoj sezoni nisu okusili gorčinu poraza ni u domaćem ni u evropskom takmičenju tako da crno-beli imaju šansu da postanu prvi tim koji će savladati „kraljevski klub“, mada je malo onih koji veruju u čuda.

Teško je pronaći pravi derbi u grupi F, ali je u sva tri preostala meča moguće da trijumfuju ili jedna ili druga ekipa odnosno nema nijednog duela u kojem je jedan tim apsolutni favorit. Zanimljivo je da je duel u Krasnodaru između Lokomotive i CSKA zakazan za 14.00 časova po srednjeevropskom vremenu odnosno 17.00 sati po lokalnom, a prilikom donošenja takve odluke svakako su veliki uticaj imali i teroristički napadi koji su se poslednjih dana desili u Rusiji.

S druge strane u grupi E se ističe duel između aktuelnog evropskog prvaka Olimpijakosa i jednog od kandidata da Pirejcima skinu krunu – Fenerbahčea. Ništa manje zanimljivo bi moglo da bude u Barseloni ukoliko Anadolu Efes konačno počne da pokazuje partije koje se od tog tima očekuju, a isto tako interesantan bi mogao da bude španski duel između Unikahe i Laboral Kuće.

Grupa E
Unikaha – Laboral Kuća (četvrtak, 19.00h)
Panatinaikos – Armani Milano (četvrtak, 20.30h)
Barselona – Anadolu Efes (četvrtak, 20.45h)
Olimpijakos – Fenerbahče (petak, 20.30h)

Grupa F
Partizan – Real Madrid (četvrtak, 19.00h)
Galatasaraj – Makabi (četvrtak, 19.00h)
Lokomotiva Kubanj – CSKA Moskva (petak, 14.00h)
Žalgiris – Bajern (petak, 18.45h)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter