0
Evropske lige

Košta kritikovao Đukića: Mi smo ovde da treniramo, ne da govorimo treneru šta treba da se radi

Objavljeno: 02.01.14 u 20:01

Rikardo Košta

Kapiten Valensije, Rikardo Košta, oštro je kritikovao rad doskorašnjeg trenera kluba sa ‘Mestalje, Miroslava Đukića.

Košta je izneo svoje utiske nakon saradnje sa srpskim stručnjakom i istakao da Đukić nije tražio maksimum od igrača dok je bio šef stručnog štaba:

„Mi smo ovde da treniramo, ne da govorimo treneru šta treba da radimo. Ako nas on pošalje da trčimo minut, mi ćemo tačno toliko i trčati. Logično je da u takvom razvoju situacije svako radi ono što misli da treba. Teško je bilo raditi sa čovekom koji je hijerarhijski iznad vas, a koji od vas ne traži maksimalno zalaganje, ili još gore – pretvara se da je to što radite dobro. Srećom, sada imamo novog trenera i stvari su drugačije. Traži se brži ritam, sve se detaljnije objašnjava, dok je Đukić bio tiši i neraspoložen za duge razgovore. Ipak, rezultati su jedino merilo, ostaje da se vidi kako ćemo igrati u nastavku sezone“, rekao je Košta.

Podsetimo, Đukić je sredinom decembra dobio otkaz zbog serije loših rezultata, posle tek nekoliko meseci na tom radnom mestu , a nedugo zatim zamenio ga je Huan Antonio Pici. 

Posle 17 odigranih kola, Valensija zauzima 11. mesto u Primeri sa 20 bodova, čak 26 manje od vodećeg tandema Barselona – Atletiko Madrid.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter