0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Džikić želi plasman na EP

Objavljeno: 31.12.13 u 10:12

Novi selektor košarkaške reprezentacije Makedonije Aleksandar Džikić rekao je da je njegov cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Čast mi je da budem selektor nacionalne selekcije u zemlji koja voli košarku. Iako sam ovde stranac, ne osećam se tako i učiniću sve da opravdam poverenje. Imamo mnogo posla, imamo i vremena i mislim da će ovo biti dobro iskustvo za mene“, rekao je Džikić.

On je najavio i podmlađivanje ekipe, ali ne po svaku cenu.

„Ako sve bude u redu, očekujem od nekoliko igrača da budu nosioci igre reprezentacije u budućnosti, ali to ne znači da neću razgovarati i sa starijima i sa onima koji su najavili povlačenje“, rekao je Džikić.

Među košarkašima koji su najavili povlačenje iz reprezentacije je i iskusan centar Pero Antić.

Džikić je obećao da će razgovarati i sa njim, dok, kako je rekao, nema najava od Boa Mekejleba da više neće igrati za Makedoniju.

„Antić je mnogo uradio za reprezentaciju. Razgovaraćemo sa njim ividećemo da li može da pomogne timu u novom ciklusu. Nadam se da njegova odluka nije definitivna“, rekao je Džikić.

Srpski trener će Makedoniju predvoditi sa klupe naredne dve godine. Džikić je radio kao pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, bio je deo stručnog štaba tri NBA tima, a samostalno je vodio Krku, Olimpiju i Lijetuvos Ritas.

On će biti treći stranac na klupi Makedonije, posle Jovice Arsića i Aleša Pipana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter