0
Evropske lige

Bufon: Ne smetaju mi gej fudbaleri, samo neka dobro igraju

Objavljeno: 30.12.13 u 17:37

Đanluiđi Bufon

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije i Juventusa, Đanluiđi Bufon, istakao je u izjavi za ‘Gazeto delo Sport’ da nema ništa protiv gej fudbalera i naveo rasizam kao veliki problem u Italiji.

„Mislim da u dosadašnjoj karijeri još nisam bio u istom timu sa nekim fudbalerom homoseksualnog opredeljenja. Ipak, kada bi Juventus imao takvog igrača meni bi jedino bilo važno da on svojim partijama doprinosi boljitku i pobedama kluba“, jasan je bio Bufon i zatim dodao:

„Ozbiljniji problem je rasizam, i to ne samo po boji kože, već i po regionima iz kojih igrači dolaze. Ljudi se trude da pronađu razlike između sebe i drugih rasa. Čak je važno i iz kog grada dolazite. Ipak, ne verujem da navijači prave incidente iz mržje, već mi se čini da tako žele da istaknu i veličaju svoje poreklo. Ne mogu u potpunosti da znam kako se osećaju oni koji su na meti rasista, ali kazne svakako treba da budu stroge kako bi se taj problem iskorenio i popravila slika o italijanskom fudbalu“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter