0
Košarka

U Vršcu održan četvrti Memorijal ‘Gordana Bogojević – Kovačević’

Objavljeno: 29.12.13 u 16:34

Četvrti po redu Memorijal „Gordana Bogojević – Kovačević“ održan je u subotu Vršcu, gradu iz kog je prerano preminula košarkašica započela internacionalnu karijeru. I ovog puta je Košarkaški savez Srbije na jednom mestu okupio brojne Gocine saigračice, kao i najperspektivnije nade srpske ženske košarke, kako bi svi zajedno sačuvali sećanje na jednu od naših najboljih košarkašica svih vremena.

Memorijal Vrsac

U okviru celodnevnog košarkaškog programa odigrana su tri meča. Prvo su na parket hale „Millenium“ istrčale igračice rođene 2000. i 2001. godine. Pionirke su sa klupa predvodili Zoran Kostadinović i Arijana Destanović, odnosno Aleksandra Radulović i Bojan Ivanović. „Bela“ ekipa je savladala „crvenu“ rezultatom 71:52.

U drugom meču sastale su se igračice kadetskog uzrasta, rođene 1998. i 1999. godine. „Bele“ su trijumfovale rezultatom 81:52, a treneri ekipa bili su Vesna Despotović i Nenad Milovanović, odnosno Slobodan Subić i Selena Pavlović Nestorović.

Pre nego što su na teren Centra „Millenium“ izašle seniorske ekipe domaćeg Vršca i Crvene zvezde, u kojima je Goca nekada igrala, pušten je film o njenoj bogatoj karijeri, a zatim su crveno-bele igračice Gocinom šestogodišnjem sinu Luki poklonile dečji koš sa klupskim grbom.

Revijalna utakmica je protekla u rezultatskoj neizvesnosti, a, iako krajnji ishod nije bio na prvom mestu, pobedu je odneo domaćin, koji je slavio sa 80:70. Memorijalu je prisustvovala i Nataša Kovačević, istinska heroina košarke i života.

hotsport.rs/kss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter