Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je najbolje sportiste za godinu na izmaku, a u izboru je učestvovalo 470 naših kolega iz 96 država.

Bajern 2013

U muškoj konkurenciji trijumfovao je višestruki atletski šampion Jusein Bolt sa 1282 glasa, ispred šampiona Formule 1 Sebastijana Fetela (499) i fudbalera madridskog Reala Kristijana Ronalda (437).


Kod dama najbolja je trenutno prva teniserka sveta Serena vilijams (915), koja je trijumfovala ispred atletičarki Jelene Isinbajeve (644) i Šeli-En Frejzer-Prajs (551)

Za najbolju ekipu sveta proglašen je minhenski Bajern koji je ove godine osovjio sve moguće trofeje zbog čega je dobio čak 1707 glasova, slede NBA šampioni košarkaši Majami Hita (579), a odmah iza njih je ragbi reprezentacija Novog Zelanda (461).

Za takmičenja u kojima su novinari imali najbolje uslove za rad proglašeni su finale Lige šampiona kada je u pitanju jednodnevni događaj odnosno Svetsko prvenstvo u atletici koje je održano u Moskvi, kada se radi o višednevnim događajima.

hotsport.rs