0
Ostali sportovi

Marliz Šild pobedom u Lijencu ušla u istoriju

Objavljeno: 29.12.13 u 14:30

Austrijanka Marliz Šild pobednica je trećeg ovosezonskog slaloma voženog u Lijencu što joj je drugi trijumf u sezoni u ovoj disciplini, ali ono što je daleko značajnije ovom pobedom je ušla u istoriju kao najuspešnije slalomašica ikada pošto je došla do 35. trijumfa u ovoj disciplini, ukupno 37.

Alpine Skiing World Cup in Lienz

Šildovoj je pomoglo i to što su direktne konkuretkinje koje su ostvarile bolje vreme u prvoj trci u kojoj je ona bila šesta odvezle nešto slabije u drugoj, tačnije neke od njih nisu stigle do cilja, dok je prvoplasirana Mikaela Šifrin izgubila prednost pa je u ukupnom plasmanu zauzela drugu poziciju. Treće mesto i poslednje mesto na podijumu pripalo je Nemici Mariji Hefl-Riš.

U slalomskom plasmanu vodeća je Šifrin sa 202 boda odnosno ima samo dva poena više od Marliz Šild, a treća je Šveđanka Frida Hansdoter sa 152 boda. U generalnom plasmanu vodeća je Hefl-Riš sa 611 poena, druga je Tina Vejrater sa 609, a treća Ana Feninger sa 597 skupljenih bodova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter