0
Ostali sportovi

Emir Bekrić, srpski inadžija: Proradio je inat u meni

Objavljeno: 29.12.13 u 11:08

Najbolji atletičar Srbije Emir Bekrić ocenio je da je istorijsku bronzu na prvenstvu sveta u Moskvi u trci na 400 metara s preponama „iskovao“ verom u sebe i svoje ciljeve.

Emir bekric

„Čvrsta vera u sebe i u svoje mogućnosti, kao i mala doza sportske sreće doneli su mi bronzu. Trka u Moskvi je iskustvo koje će mi u budućnosti i te kako značiti, jer sam se takmičio sa svetskim veličinama i olimpijskim šampionima“ – rekao je Bekrić Tanjugu.

On je naglasio da je čuveni srpski inat takođe ugrađen u moskovsku bronzu.

„Proradio je u meni u poslednjih sto metara srpski inat, želja za dokazivanjem i tada sam maksimalno fajterski išao do kraja“ – rekao je Bekrić.

Srpski atletičar je naglasio da za njega „nema veće časti nego braniti boje svoje zemlje i nositi zastavu posle uspeha“.

„Priznanja koja dobijam ovih dana neizmerno mi znače kao podstrek u daljoj karijeri“ – rekao je Bekrić.

On je dodao da je podjednako zaslužna za njegov uspeh i trener Mirjana Stojanović.

„Rezultat ne može da se stvori bez uzajamnog odnosa sportiste i trenera, koji su u stvari, jedno. Bez mog trenera, ne bih bio ono što sam sada, zahvaljujući njenoj pomoći razvijao sam se na pravi način u poslednjih 13 godina“ – ocenio je Bekrić.

On je poručio da mu je glavni cilj u 2014. osvajanje medalje na prvenstvu Evrope u Cirihu.

„Biće to jak sampionat i svakako veliki izazov za mene. Kao i uvek, trudiću se da pozitivno uđem u to takmičenje“ – rekao je Bekrić.

On je zaključio da mu je san „da pomera svoje granice“ i da se nada da će to učiniti i na Olimpijskim igrama, koje su san svakog sportiste. Bekrić je na Mundijalu u Moskvi osvojio bronzanu medalju rezultatom 48,05 sekundi, što je nacionalni rekord.

22-godišnji atletičar je prethodno, na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu u julu osvojio zlato na 400 s preponama, kao i na Mediteranskim igrama u Mersinu. Bekrić je na šampionatu Evrope u Helsinkiju 2012. osvojio srebrnu medalju.

Bekrić je proglašen za najboljeg sportistu Srbije u izboru DSL Sport, kao i za najboljeg atletičara u 2013. u izboru Atletskog saveza Srbije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter