0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan slavio nakon produžetka!

Objavljeno: 29.12.13 u 18:56
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana slavili su na neugodnom gostovanju ekipi Igokee u meču 14. kola Jadranske lige rezultatom 80:83 (30:26 7:20, 17:15, 17:10, 9:12) i to tek nakon produžetka.

Neobičan meč viđen je u Laktašima pred oko 3000 gledalaca. Nakon veoma efikasne prve četvrtine usledio je potpuno drugačiji meč. Partizan je odigrao sjajnu drugu deonicu, napravio preokret, ali je u drugom poluvremenu Igokea igrala bolje predvođena sjajnim Gordićem. Uprkos tome što je Partizan vodio u većem delu meča, domaći su uspeli da nadoknade propušteno i izbore produžetak. U produžetku istakao se Gagić koji je postigao čak 6 poena u tom delu igre ali i standardno dobri Bogdanović.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdanović sa 26 poena, Milosavljević i Gagić su ubacili po 13, Tepić 11 a Lovernj deset poena. U poraženom timu Gordić je ubacio 22, Gipson i Jorović po 17 poena.

Nakon ove pobede Partizan ostaje drugi na tabeli ABA lige sa 10 pobeda i 4 poraza, dok je Igokea trenutno peta sa dve pobede manje i dva poraza više u prvih 14 kola.

[povezaneVestiEmbed naslov1=“Najnovije“ levo=“da“ povradio=“najnovije“ horver=“vertikalne“ ]

Tok meča:

Produžetak: Prve poene u dodatnih pet minuta meča upisao je Gagić, brzo je izjednačio Gornjić sa linije penala ali je potom Bogdanović doneo novo vođstvo Partizanu. Nakon njega nove poene upisuje Gagić i Partizan odlazi na četiri poena prednosti. Usledio je preokret Igokee a istakli su se ponovo Gordić i Gipson, te je domaći tim poveo sa 78:77. Tepić je nakon toga realizvao oba bacanja a Gagić upisao i šesti poen u produžetku i tako doneo Partizanu 81:78. Do kraja meča ponovo je Jorović bio strelac sa novom dvojkom ali je konačnih 83:80 za Partizan doneo Bogdanović sa linije slobodnih bacanja. U poslednjem napadu Stemberger i Vilijams su promašili i crno-beli su upisali vrednu pobedu.

4/4 – Jako loš finiš meča beogradske ekipe. Neefikasna i neorganizovana igra u napadu dovela je do toga da se prednost stečena u drugoj deonici polako istopi. Preko Vilijamsa i Gipsona Igokea je stigla do svega tri poena zaostatka (60:63), Bogdanović je novom trojkom duplirao tu prednost a potom je Lovernj ubacio poene za 68:60 ali je tada Partizan stao. Gordić, Jorović i Gipson dovode Igokeu do svega pola koša zaostatka a onda se ušlo u neizvesnu završnicu.  Pri rezultatu 71:71 Gipson je promašio oba bacanja a na drugoj strani Bogdanović je dva puta bio neuspešan u šutu za dva poena i meč je ušao u produžetak.

3/4 – Bogdanović je uprkos povredi u prvom delu igre nastavio meč. Nakon odlične druge četvrtine u kojoj je rezultat preokrenuo u svoju korist, Partizan je u trećoj uspeo da održi stečenu prednost. Kada se Igokea približila na pet poena zaostatka (45:50), Bogdanović je povratio razliku svojom trojkom a potom su Tepić i ponovo Bogdanović doneli i dvocifrenu prednost crno-belima (48:58) na dva minuta pre kraja treće deonice. Odlični šuter Jorović je trojkom ponovo spustio prednost gostiju ali je Partizan preko Tepića i Milosavljevića sa linije slobodnih bacanja ponovo otišao na „plus deset“. U finišu deonice viđena je nova trojka, Gordić je smanjio na 54:61 a Bogdanović na drugoj strani nije uspeo da se revanšira trojkom.

2/4 – Nakon što su u jednom trenutku zaostajali čak šest poena (28:22) crno-beli su odličnom serijom koju je predvodio Bogdan Bogdanović uspeli da vrate prednost na svoju stranu (35:37) sredinom drugog perioda. Nakon nesportskog prekršaja Borisa Bakića Milenko Tepić je najpre realizovao oba slobodna bacanmja, a potom pogodio i otvorenu trojku za vođstvo Partizana od pet poena (37:42). Pred sam kraj druge deonice povredio se najbolji igrač crno-belih Bogdan Bogdanović koji je proklizao na parketu nakon čega je uz pomoć saigrača izveden sa terena.

Za razliku od prvih 10 minuta Partizan je u drugom periodu u potpunosti zatvorio sve prilaze svom košu o čemu svedoči podatak da je primio samo sedam poena, ali je i uspeo da zadrži odličan nivo u napadu pa je na veliki odmor otišao sa velikih devet poena predsnoti, ako se uzmu u obzir sva dešavanja na terenu. Najefikansiji za sada je Bogdanović sa 13 poena (trojke 3/4), ali njegova povreda je prilično zabrinula sve kojima je Partizan an srcu.

1/4 – U pravom revolveraškom obračunu u prvih 10 minuta bolje se snašla Igokea koja je na prvi veći odmor otišla sa četiri poena prednosti – 30:26.  Nikako crno-beli nisu pronalazili rešenje u odbrani pošto je domaći tim odlično odgovarao i na zonu i na „čoveka“, a pored toga ekipu Milutina Latinčića odličnu služi put iz igre (11/15) uz četiri postignute trojke. Najefikasniji je bio Gipson sa osam poena, dok je na drugoj strani kod Beograđana Bogdanović sa sedam poena najbolje otvorio meč.

Prošlonedeljni poraz od Cedevite u Zagrebu košarkaši Partizana će pokušati da nadoknade danas u duelu protiv Igokee u Laktašima i to bez prvog trenera Duška Vujoševića na klupi pošto su lekari iskusnom stručnjaku preporučili da uzme mali odmor zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočio.

Ekipu će an gostovanju u Republici Srpkoj umesto Vujoševića voditi njegov pomoćnik Velimir Gašić koji je sa timom radio tokom nedelje. Povoljna okolnost za crno-bele je što su mogli malo više da se odmore pošto je završen prvi deo sezone u Evroligi, a pored toga Milenko Tepić je imao malo više vremena da se uigra sa ekipom.

„Ekipa Igokee igra jednu veoma tvrdu, brzu košarku. Osnovne poluge njihovog tima su na poziciji plejmejkera naš bivši igrač Gordić, potom doveli su veoma iskusnog igrača Gibsona i od starosedeoca koji su bili prisutni i prošle godine, pre svega Štemberger i Dozet, kada su spoljne pozicije u pitanju. Igrač od kojeg u velikoj meri zavisi njihova igra je Jorović, koji praktično igra kao najbolji plejmejker bez obzira što je na poziciji krilnog centra. Jednostavno rečeno, uz dolazak Vilijamsa i uz dvojicu visokih igrača, Nikolića i Bunića, mislim da je to jedan kompletan tim, ekipa koja ima pun roster. I koja u svakom pogledu zavređuje maksmalnu pažnju, a sa druge strane našu maksimalnu koncentraciju. Naravno da ćemo učiniti sve da pružimo najbolju moguću partiju i da novogodišnje praznike dočekamo u dobrom raspoloženju“ – rekao je Gašić u najavi ovog meča.

Nakon nešto slabijeg starta sezone niko nije mogao ni da pretpostavi da će Igokea ponovo biti u konkurenciji za plasman na Fajnal-for, ali je tim nakon smene trenera Bajića i određenih promena u timu uhvatio ritam i posle prvog dela sezone ima učinak od osam pobeda i pet poraza odnosno na kontu imao samo jedan trijumf manje od Partizana i Cedevite.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter