0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘Zlatne lopte’ Ivanoviću i Druloviću (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 27.12.13 u 16:05

Fudbalski savez Srbije, tradicionalnom novogodišnjom svečanošću, oprostio se od 2013. godine. Na ceremoniji u beogradskom hotelu “Metropol” dodeljene su nagrade namenjene najboljem srpskom igraču i treneru u godini koja broji poslednje dane.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Zlatna lopta” namenjena najboljem igraču pripala je, kao i 2012. Godine, Branislavu Ivanoviću. Kapiten “orlova” bio je glavni junak pobede Čelsija nad Benfikom 2:1 I osvajanja Europa lige, a nemerljiv doprinos dao je predvodeći “orlove” kroz izazove koje je nosila 2013. Godina. “Zlatna lopta” pripremqena najboljem srpskom treneru 2013. Godine otišla je u ruke Ljubinka Drulovića, selektora omladinske reprezentacije Srbije koja se postala šampion Evrope na yavršnom turniru u Litvaniji.

Zbog obaveza u klubu, za razliku od decembra 2012. Godine, Branislav Ivanović ovog puta nije prisustvovao svečanoj dodeli “Zlatne lopte”. As Čelzija je prisutne pozdravio video-porukom iz Londona.

„Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u odluci da ponovo budem dobitnik “Zlatne lopte”. Zaista mi mnogo znači dobijeno priznanje. Fudbal je kolektivna igra pa I ovom prilikom moram da se zahvalim saigračima iz kluba I reprezentacije bez čije pomoći ni ja ne bih bio nagrađen. Veliku ulogu u mojim uspesima odigrala je I porodica sa podrškom, prijatelji, treneri, selector Mihajlović, svi ostali članovi stručnog štaba i čitavog Fudbalskog saveza koji su dali doprinos rezultatima u ovoj godini. Ubeđen dam I želim da 2014. bude godina fudbala u Srbiji“ – naglasio je Ivanović.

Ljubinko Drulović se ponovo zahvalio na dodeljenom priznanju, svrstavši “Zlatnu loptu” u najdraži trofej iako je u karijeri osvojio preko 30 različitih nagrada.

„Najzaslužniji za uspeh omladinske selekcije su igrači, pre svega njima velika zavhvalnost. Odmah zatim, veliko hvala mojim saradnicima iz stručnog štaba, dali su ogroman doprinos da prevayiđemo I neke teške trenutke. Moram da naglasim I zahvalim se Savu Miloševiću, na čiju preporuku sam imenovan za selektora, predsedniku Karadžiću i generalnom sekretaru Lakoviću za veliku podršku koju su mi pružili.“

Među nagrađenima na ovogodišnjoj svečanosti našao se I Savo Milošević. Direktoru nacionalnih selekcija pripalo je priznanje “Klub 100” koji nagrađuju UEFA i FSS, reprezentativcima koji su odigrali 100 I vise mečeva za nacionalni tim.

„Iskren da budem, baš me je obradovalo ovo priznanje jer je stiglo posle pet godina moje fudbalske “penzije”. Sve nagrade koje dobiješ dok si aktivan igrač, manje pažnje izazovu, jer nemaš vremena od obaveza da se bavim priznanjima. Srećan sam I zbog činjenica da sam I dalje u svojoj kući, Fudbalskom savezu Srbije evo već 24 godine I što smo u 2013. Imali dobre rezultate sa mlađim kategorijama. A tek nas čeka posao u 2014.“ – podvukao je Milošević.

Prigodnim govorom, brojne goste naše organizacije na svečanosti u Beogradu, pozdravio je Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

„Temeljniju analizu urađenog u 2013. godini uradićemo nekom drugom prilikom, na drugom mestu, na sednicama organa Saveza. Sada bih samo konstatovao, da svi žalimo zbog neuspeha u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu, ali I dodao da I na tom planu ima znajačnog napretka. Sada u A timu imamo grupu igrača koja može dugo da traje I da utiče kako vise neće biti znaka pitanja uz učešće Srbije na najvećim takmičenjima. Rezultati mlađih selekcija takođe vraćaju nam osmeh na lice – rekao je, pored ostalog, predsednik Karadžić zahvalivši se na dolasku supruzi I ocu Branislava Ivanovića, koji su primili nagradu u ime opravdano odsutnog kapitena “orlova”.“

Prikazanim kraćim filmom Fudalski savez Srbije prikazao je gostima na svečanosti delić urađenog u 2013. godini, posle čega se čitava organizacija okrenula zadacima koji stoje u budućnosti.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter