0
Tenis

Proslavljeni teniser Janko Tipsarević gost Alfa BK Univerziteta (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.13 u 19:33
Janko 3
FOTO: HOTSPORT.RS

Na prestižnom Alfa Bk Univerzitetu Fakultetu za menadžment u sportu održana je tribina „Obrazovanje, sport i duhovnost“ na kojoj je gost bio naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević. Desetine studenata prvog privatnog Univerziteta u našoj zemlji, budućih menadžera u sportu, zanimalo je kako je Tipsarević, nekada deveti na ATP listi, počeo da se bavi tenisom, koje trenutke iz karijere pamti, kako se nosi sa psihološkim aspektom igre i koje savete ima za posao kojim treba profesionalno da se bave.

Tipsarević, koji je bivši student Alfa BK Univerziteta Fakuleteta za menadžment u sportu, zahvalio je profesorima i dekanu sto su mu izlazili u susret i imali razumevanja za obaveze u teniskoj karijeri. Jednog dana, kako kaže, kada „okači reket o klin“ planira da se bavi menadžmentom u sportu i da se aktivno uključi u rad matičnog Univerziteta. Iskreno priznaje, da je kao mlad bio uveren da mu obrazovanje nije potrebno, ali je na nagovor bliskih ljudi upisao Alfa BK Univerzitet i tek tada shvatio da su veštine koje je stekao studirajući nezamenljive.

Janko 2
FOTO: HOTSPORT.RS

Kako slikovito objašnjava studentima, teniseri su danas roba i broj, a kompanije i menadžeri procenjuju kako najbolje da ih prodaju, i u tome je suština posla kojim će se baviti. Buduće sportske menadžere, Tipsarević je savetovao da uvek stvore korektan i prijateljski odnos sa igračem, jer ako se oseti da menadžera zanima isključivo novac, automatski se gubi poverenje igrača i odnos propada.

Tipsarević je osvajao brojne turnire, a kao najdraži u dosadašnjoj karijeri izdvaja Dejvis kup.

Janko na Alfa
FOTO: HOTSPORT.RS

Poseban akcenat stavio je na psihološki aspekt u sportu, i pozitivnu misao koja može da bude ključ uspeha u teškim situacijama.

Dekan Alfa BK Univerziteta prof. dr Dragan Životić i rektor prof. dr Gordana Đorđević uručili su Tipsareviću knjigu sa posvetom i majcu sa sloganom Univerziteta „Uvek prvi“ uz želju da stečena znanja i iskustva i u budućnosti prenosi studentima Alfe.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter