0
ATP

Peđa Krstin: Napornim radom do novog napretka

Objavljeno: 27.12.13 u 17:08

Mladi srpski teniser Peđa Krstin iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je prešao iz juniorske u seniorsku konkurenciju, tokom koje je došao do prvog trofeja i probio se među 400 najboljih na svetu. Krstin trenutno drži 379. mesto na ATP listi, ali se time ne zadovoljava i najavljuje još veće uspehe u narednoj godini.

Pedja Krstin

„Veoma sam zadovoljan ovom godinom, ostvario sam ono što sam hteo, ušao sam među 400 najboljih na svetu. Ipak, tu neću stati, sledeći cilj mi je da se probijem među 200 najboljih, da odigram neke kvalifikacije za Gren slemove. Siguran sam da to mogu da ostvarim, verujem u sebe“ – kaže Krstin.

Srpski teniser je svestan da za ostvarenje svojih ciljeva mora još da napreduje i na tome će posebno raditi u narednom period.

„Neophodno mi je da napredujem u svim segmentima igre. To su detalji koji dele igrače između 200. i 400. mesta. Potrebno je dosta treniranja, baš sada sam na pripremama, radim naporno da bih sledeću sezonu dočekao potpuno spreman. Jer, bez dobrog i teškog rada se ne može očekivati rezultat, a ja verujem i radim, tako da sam ubeđen da ću sledeće godine napraviti novi skok na listi“ – ambiciozno najavljuje mladi teniser.

Na pitanje šta bi sve promenio u svojoj igri i gde vidi najveći prostor na napredak, Krstin je rekao:

„Ove godine sam dosta napredovao, ali imam mnogo prostora da isto učinim na servisu i volejima. Tokom zime ću raditi na tom kako bih došao do sledećeg nivoa.“

Krstin je samo nekoliko nedelja pošto je ušao u seniorsku konkurenciju osvojio titulu na fjučersu u Kazahstanu, a to je za njega bio najdraži trenutak ove sezone.

„Najlepši momenat u 2013. godini sigurno je bio osvajanje fjučersa u Kazahstanu. Bio sam presrećan jer sam prvo finale uspeo da pretvorim u titulu i to će mi zauvek ostati u sećanju. Verujem da sam imao odličnu sezonu, sa dva osvojena fjučersa i četiri finala. Šteta što nisam uspeo da osvojim još koju titulu, ali se ne osvrćem mnogo, uvek idem dalje, gledam napred. Videlo se tokom ove sezone da idem u dobrom smeru, tako ću i nastaviti, jer mi to daje pozitivnu energiju i veru u sebe, i zato idem korak po korak“ – tvrdi perspektivni teniser.

Krstin je kao svoj najbolji meč ove okarakterisao trijumf u finalu turnira u Novom Sadu protiv Francuza Vajsa.

„Tada sam gubio 6:4, 3:1, ali sam uspeo da dođem do preokreta u veoma iscrpljujućem meču i osvojim svoj drugi fjučers u karijeri.“

Što se tiče naredne sezone, Krstin ističe da veruje da može da napravi korak napred.

„Želje su mi da proslavim narednu Novu godinu ulaskom među 200 najboljih svetskih tenisera“ – rekao je Peđa Krstin.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter