0
Evropske lige

Ivanović: Imamo jednu od najboljih odbrana na svetu

Objavljeno: 27.12.13 u 13:41

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović ocenio je ekipa za koju on nastupa, a koju a klupe predvodi Žoze Murinjo, ima jednu od najboljih odbrana na svetu.

john-terry-branislav-ivanovic

„Sećam se prvog dana kada sam došao u Čelsi, znao sam koliko je tada bilo dobrih odbramebnih igrača u ekipi, a i sada imamo veoma snažnu odbranu. Mislim da Čelsi ima jednu od najboljih odbrambenih linija na svetu, sa Džonom Terijem, Ešlijem Kolom, Gerijem Kejhilom, Davidom Luizom i Sezarom Aspilikuetom“ – rekao je Ivanović za britanske medije, a prenosi agencija Beta.

Srpski defanzivac nema problem da sa „sedmom silom“ razgovara o svojim saigračima.

„Volim da pričam o ljudima sa kojima igram, pošto svakodnevno mogu da vidim koliko su kvalitetni. Naša odbrana je jedan od razloga zbog koga smo osvojali trofeje. Zadovoljni smo zato što svi igramo timski i svaki igrač otežava protivničkim ekipama da postigne gol, ne samo defanzivci“ – dodao je neprelazni desni bek koji po potrebi igra i na mestu štopera.

U prilog Ivanovićevoj tvrdnji ide i podatak da je Čelsi na 18 dosadašnjih utakmica u premijer ligi primio isto toliko pogodaka odnosno samo jedan gol po meču u proseku, a bolji učinak ima jedino Everton čiji golman je 17 puta vadio loptu iz svoje mreže.

Ivanović je među kandidatima za najbolji tim sveta u izboru Medjunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro), a u Srbiji je u izboru FSS proglašen za našeg najboljeg fudbalera.

hotsport.rs/beta.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter