0
Domaći fudbal

‘Galaktikosi’ na Marakani?

Objavljeno: 27.12.13 u 10:58

Madridski Real bi posle više od 25 godina mogao da zaigra na beogradskoj Marakani, ali za razliku od prethodnog duela kada je poražen u meču Kupa šampiona sa 4:2, sada je u pitanju prijateljska utakmica koja bi mogla da bude odigrana tokom leta 2014. godine.

real-slavlje

Kako je u izjavi za beogradski list Blic izjavio Dragan Džajić inicijativu da dođe do ovog susreta pokrenuo je košarkaški stručnjak Božidar Maljković koji je u dobrim odnosima sa predsednikom „kraljevskog kluba“ Florentinom Perezom još iz vremena kada je vodio košarkašku sekciju kluba iz Madrida.

„Maljković je dugogodišnji prijatelj sa predsednikom Reala Florentinom Perezom i rekao mi je da će posredovati u njihovom gostovanju. To datira od vremena kada je trenirao Realove košarkaše, od 2004. do 2006. godine. O tome je već razgovarao i veliki je optimista“ – rekao je ya Blic predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić koji je dodao i da je oberučke prihvatio predlog za organizovanje te utakmice.

Dva kluba su se poslednji put srela na terenu davne 1987. godine kada je Real posle beogradskih 4:2 za Zvezdu pobedio sa 2:0 u Madridu i plasirao se u polufinale Kupa šampiona. Pored ovog meča crveno-beli su još dva puta dočekali „kraljeviće“ i oba puta su pobedili, 1972. godine sa 4:1 u prijateljskoj utakmici i 2:0 tri godine kasnije u meču Kupa kupova.

hotsport.rs/blic.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter