0
Evropske lige

Da li će se Liverpulovo ‘Božićno prokletstvo’ nastaviti?

Objavljeno: 25.12.13 u 23:42

Luis Suarez

Lepo je ovih dana biti navijač Liverpula. Tim se vratio na vrh Premijer lige nakon nekoliko nedelja „vladavine Arsenala“, Suarez igra u životnoj formi a praznici i mečevi tek predstoje.

Međutim, postoji jedna stvar koja je protiv Liverpula, a to je tradicija. Sutra je na programu čuveni „Boksing dej“, dan posle Božića kojim se obavezno igra čitavo jedno kolo Premijer lige. Pomenuta tradicija kaže sledeće: Liverpul je do sada četiri puta u istoriji Božić i pomenuti dan nakon njega, dočekao na vodećem mestu Premijer lige, međutim samo jednom od ta četiri puta su te godine i osvojili titulu. Poslednji put se to desilo u sezoni 2008/09, a od te sezone, tim koji dočeka Božić kao prvi, na kraju i čitavu sezonu završi kao prvi, ali nikada to nije bio Liverpul.

Ono što Liverpul tada nije imao a sada ima, je harizmatični a ponekad i problematični Luis Suarez, koji je vodeći strelac Premijer lige iako je propustio početak sezone zbog suspenzije, i koji igra magično bez obzira ko je protivnik.

Da li će „Crveni“ skinuti „prokletstvo“, znaćemo za nekoliko meseci.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter