0
AdmiralBet ABA Liga

Radnički doveo Pilčevića

Objavljeno: 24.12.13 u 12:41

Radenko Pilčević

Doskorašnji košarkaš Crnokose iz Kosjerića, Radenko Pilčević, potpisao je ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produženja sa kragujevačkim Radničkim. 

Pilčević igra na poziciji pleja, visok je 188 centimetara i rođen 1986. godine. Karijeru je započeo u Drugoj srpskoj ligi, bio član Zrenjanina, Kosjerića, Ribnice i Železničara. Dve godine je nastupao i za čačanski Borac u Superligi Srbije i beležio u proseku 10.7 poena, 2 skoka, 2.9 asistencija i 1.5 ukradenih lopti po meču.

Nakon epizode u Borcu potpisao je ugovor sa nemačkim MBC-om i do 2011. godine igrao u Bundesligi. Posle je godinu proveo u Ginsenu, da bi u sezoni 2012/13 igrao za Feni iz Kavadaraca.

Ove sezone je sa puno uspeha nosio dres Crnokose iz Kosjerića. Prosečno je postizao 18 poena, imao je po dva skoka i pet asistencija, za 30 minuta koliko je provodio na terenu. Jedan je od najzaslužniji što se Crnokosa nalazi u vrhu tabele KLS sa skorom 10-4 koliko imaju i FMP i Borac. Šesti je igrač po korisnosti, treći asistent, a peti strelac Lige.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter