0
Evropske lige

Murinjo u svom stilu: U Arsenalu je tradicija da plaču

Objavljeno: 24.12.13 u 12:55

Žoze Murinjo

Trener Čelsija, Žoze Murinjo, nije bio neraspoložen posle remija bez golova sa Arsenalom. Naprotiv, u svom stilu je odgovorio na žalbe Arsena Vengera upućene sudijama da su ‘tobdžije’ bile oštećen za penal, kao i to da je trebalo strože sankcionisati oštar prekršaj Obi Mikela nad Artetom. 

„To je normalno, u Arsenalu vole da plaču. To im je tradicija. Rećiću vam ono što sam rekao i četvrtom sudiji: Englezi, poput Frenka Lamparda na primer, nikada ne provociraju sudije onako kako su to radili igrači Arsenala. Strani igrači svojim talentom donose mnogo toga dobrog i kvalitetnog engleskom fudbalu, ali više volim engleski karakter“, rekao je Murinjo, a zatim prokomentarisao i duel Obi Mikela i Artete:

„Mikelov start jeste bio grub, ali muški. Fudbal je sport za muškarce, ali i za žene sa jakim karakterom. Nemojte me shvatiti pogrešno, poštujem sportove bez kontakta ili sa minimum kontakta, i tu se traže maksimum od igrača. Međutim, kontakt je neizostavni deo fudbala. Naročito kod Engleza, zimi, na natopljenom terenu, klizeći startovi pri velikoj brzini su sasvim normalna stvar. Zato ne treba kukati, već igrati časno i pošteno. Na kraju krajeva i povrede su sastavni deo igre“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter