in , ,

Džajić: Stojadinović smenjen zbog sukoba sa igračima

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić otkrio je da je dosadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović smenjen zbog sukoba sa igračima. 

Zvezda je jesenji deo šampionata Srbije završila sa 32 boda, jednim manje od lidera Partizana. Pored toga, u medijima se pojavila informacija da su se pojedini igrači sukobili sa sportskim direktorom, dok su neki od njih raskinuli ugovor sa klubom.

“Svi su upoznati sa tim da se pojavio problem pre desetak dana. Svi su bili nestrpljivi da se donese konačna odluka, što lično, nije bio moj stav. Želeo sam da sačekamo malo da se strasti smire. Smatram da je smena Stojadinovića očekivana odluka sa stanovništva narušene atmosfere u svlačionici, koja je kada se sve sagleda najvažniji deo kluba. Nastavak saradnje sa sportskim direktorom je bio teško ostvariv, prvenstveno zbog lošeg odnosa sa igračima“, istakao je Džajić.

Do početka zimskih priprema ostalo je još dve nedelje, a Džajić napominje da je pred ekipom ogroman posao pred nastavak sezone.

“Moramo da stvorimo zdravu atmosferu pred nastavak šampionata, da se dobro spremimo i razmotrimo planove za prelazni rok. U dogovoru sa trenerom odlučićemo šta nam je najbitnije u ovom trenutku. Imamo dobru situaciju pred prolećni deo sezone. Mnogo nam je značila pobeda u poslednjem kolu protiv Vojvodine, mada, iskreno verujem da bismo imali šansu za titulu i da nismo pobedili u toj utakmici“

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Cilj za 2014. godinu je vraćanje titule na Marakanu posle šest godina.

“Titula bi nam dosta značila u svakom smislu. Najviše u sportskom smislu jer dugo čekamo da budemo prvi. Sa finansijske strane mogli bismo da profitiramo ukoliko bi se plasirali u Ligu šampiona. Mislim da bi osvajanje prvenstva bio veliki zamajac za čitav klub i da bi svima puno značilo, nama u Upravi, igračima, navijačima, svima. Mi se nosimo sa velikim problemima i to ne krijemo, živimo sa tim. Grčimo se i moj stav je da i pored toga, treba da zadržimo glavne igrače i kostur tima, po cenu toga da se mučimo još neko vreme. Igrači koji su nam bitni i za koje smatramo da su nam neophodni da bismo bili prvi na kraju sezone, treba da ostanu“, izjavio je Džajić.

Trener Slaviša Stojanović ostaće na klupi do kraja sezone.

“Nijednom treneru u Crvenoj zvezdi nije lako, jer smo mi klub koji uvek traži rezultate i ima najviše ambicije. Kasnili smo sa pripremama, nismo znali ko će biti trener niti sa kakvim timom ćemo započeti sezonu. Zbog toga smo imali velike oscilacije, i nekoliko utakmica je bilo za infarkt. Zbog toga naglašavam da nam je naredni pripremni period veoma važan i insistiram na odličnim pripremama“, istakao je Džajić i za kraj potvrdio da tokom januarskog prelaznog roka neće biti većih pojačanja.

“Ne treba nam mnogo novih igrača. Znamo šta nam treba, razgovaraćemo sa trenerom i pokušati da nađemo najbolja rešenja. Mladi igrači, tu pre svih mislim na štopere su dosta napredovali, pre svih Krneta. On ima svojih nedostataka, ali i mnogo karakteristika dobrog igrača. Drago mi je što imamo dobru konkurenciju, i treba da je imamo. Igrači sa manjom minutažom to moraju da prihvate i da se radom i trudom nametnu stručnom štabu“, zaključio je Dragan Džajić.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Marković i Matić u Čelsiju za 32 miliona funti?

Od petka evroligaške karte za Partizanove utakmice