0
Evrokupovi

Venger traži ukidanje pravila gola u gostima

Objavljeno: 23.12.13 u 15:24

Arsen Venger

Menadžer Arsenala Arsen Venger izneo je zanimljiv predlog na sastanku eminentnih evropskih trenera koji je održan u Ženevi, a na kojem se razgovaralo o trendovima u savremenom fudbalu.

„Predlažem da UEFA ukine pravilo o golu u gostima pošto ono ima usprotan efekat odnosno promoviše defanzivan fudbal jer trenerima je primarni cilj da ne prime gol, a ne da ga njihova ekipa postigne. Evo na primer moja ekipa je prošle godine u Ligi šampiona odigrala protiv Bajerna ukupno 3:3, ali smo ispali jer smo u Londonu izgubili 3:1. Nije lako Bajernu postići dva gola, a ne primiti nijedan. Zaista smatram da gol u gostima ima preveliki značaj i da više nema opravdanja za to pravilo“ – objasnio je Venger.

Novinare je zanimalo kako su ljudi iz UEFA reagovali na ovaj predlog francuskog stručnjaka.

„Bili su iznenađeni, ali mislim da je to uopšte problem u današnjem fudbalu“ – rekao je Venger što jasno nagoveštava da UEFA nema nameru da menja ovo pravilo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter