0
Evropske lige

Velika ‘nula’ u londonskom derbiju

Objavljeno: 23.12.13 u 22:57

Bane i Ozil

U poslednjem meču 17. kola engleske Premijer lige u fudbalu, ekipe Arsenala i Čelsija odigrale su 0:0 na stadionu „Emirejts“ u Londonu.

Iako se od ovog derbija kola očekivalo mnogo više, iako su svi čekali da ovaj meč bude šlag na torti, krajnji rezultat oslikava i ono što smo videli na terenu. Mnogo borbe, malo prilika, malo lepih poteza. Najbolju priliku za Čelsi imao je Lampard u prvom delu igre kada je na asistenciju Azara, sjajno utrčao, odlično zahvatio loptu ali je njegov volej zaustavila prečka.

U drugom poluvremenu sve je to delovalo još manje atraktivno, a moramo uzeti u obzir i jaku kišu koja je poremetila pas igru obe ekipe. Najbolje šanse za „Tobdžije“ propustio je Žiru koji je praktično dva puta dobijao loptu na petercu ali mu je Petr Čeh oba puta odlično „ušao u šut“ i spasao mrežu svoje ekipe.

Bane Ivanović je odigrao solidnih 90 minuta za „Plavce“ a u centru pažnje bio je u drugom delu igre kada se umalo potukao sa Ozilom jer je Nemac bio nezadovoljan opasnim, ali čistim startom srpskog fudbalera.

Nakon ovog remija, Arsenal se pridružio Liverpulu u vrhu tabele jer oba tima imaju po 36 bodova, Mančester Siti ima bod manje, dok Čelsi ima dva boda manje na četvrtoj poziciji koju deli sa ekipom Evertona.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter