0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Kinsi nedovoljan za Partizan, poraz crno-belih u Zagrebu

Objavljeno: 22.12.13 u 20:50
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Partizana NIS poraženi su u Zagrebu od Cedevite rezultatom 68:65, u derbiju regionalnog takmičenja u ABA ligi.  

U taboru crno-belih daleko bolji od ostalih bio je Kinsi sa 24 poena, dok je Milosavljević postigao duplo manje. U timu Cedevite Smit je postigao 20, a Suton 15.

Oba tima imaju identičan učinak posle devet kola, po 9-4 na deobi drugog mesta, pa Crvena zvezda Telekom ima novu šansu da se osamostali na prvoj poziciji ukoliko u ponedeljak savlada Cibonu kao domaćin.

Tok susreta:

4/4 – Poslednja četvrtina protekla je rezultatski najtvrđe, pošto je za osam minuta viđeno svega 12 poena, pošto je Partizan prišao na dva poena – 58:57. Za crno-bele pogađaju Milosavljević, Milutinov, Kinsi i Bogdanović za neizvesnu završnicu meča. Poslednji minut počinje koševima Smita na jednoj i Bogdanovića na drugoj strani, da bi potom Rej odveo domaće na + 4 – 63:59. Odlični Kinsi trojkom vraća goste u život za -1. U foto finišu Smit pogađa oba slobodna bacanja, ali na drugoj strani sjajni Milosavljević pogađa trojku za izjednačenje – 65:65. Ipak, u samoj završnici Partizan ne uspeva da dođe do poena, primoran da faulira domaće, a Smit i Suton pogađaju tri slobodna bacanja za konačnih 68:65.

3/4 – Ni treća deonica nije donela mnogo razlike na terenu, pošto su domaći dominirali na samom startu nastavka i serijom od 9:2 došli do značajne prednosti – 43:33 što je nateralalo Duška Vujoševića da zatraži tajamut. Kratak predah i instrukcije prijale su igračima crno-belih koji su potom napravili novu odličnu seriju od 13:6 za izjednačenje – 49:49. U tim trenucima blistastaju Kinsi i Milosavljavić koji trojkama remete igru domaćih. Pred poslednju pauzu, Smit vezuje četiri poena za istu toliku razliku – 53:49.

2/4 – I druga četvrtina protekla je u oscilacijama Partizana, koji je u 13. minutu prišao na koš prednosti, zahvaljujući raspoloženim Kinsiju i Musliju – 25:24, ali potom ponovo sledi blaži pad. Smit je predvodio Cedevitu u tim trenucima, i donosi domaćinu novu veću prednost – 34:26. Ipak, Kinsi i Tepić prave mini seriju od 5:0 za 34:31.

1/4 –  Lovernj otvara meč trojkom i još jednim košem za 5:4 za Partizan, ali u naredna tri minuta domaćin pravi seriju 7:0 za 11:5 posle pet minuta igre. Loša igra crno-belih se nastavlja, pa domaći odlaze na +12 – 21:9, ali ipak prvu deoniocu crno-beli završavaju serijom od 8:0, a trojkom Kinsija dolaze na -4 – 21:17.

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter