0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Brazilke ipak prejake, naše rukometašice vicešampionke sveta!

Objavljeno: 22.12.13 u 18:40

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji zlatnu medalju pošto je u finalu Svetskog prvenstva poražena od selekcije Brazila – 20:22 (11:13).

Cvijić

Srbiju je predvodila Dragana Cvijić sa 5 golova, ali je sve dala u prvom poluvremenu kada je imala perfektan učinak. Sanja Damnjanović i Andrea Lekić su postigle po 4 gola.

Alesandra do Nasimento je bila najefikasniji u finalu sa 6 golova, dok su po 4 dale Fernanda da Silva i Ana Rodriges.

Tok meča:

Počeo je meč u krcatoj Areni. Na obe strane po jedna sjajna golmanska odbrana za početak ali u narednom napadu Da Silva dovodi Brazilke u vođstvo. Cvijić izjednačuje, ali Srbija maši čak dve kontre i ponovo Da Silva pa Rodrigez dovode Brazilke do vođstva od 3:1.

Dosta golova na samom početku uprkos snažnim odbranama na obe strane. Cvijićeva briljira, Srbija je iskoristila igrača više i smanjila na 5:4 vođstvo Brazilki.

Selektor Srbije je na gol uveo Risovićevu, a Srbija igra sve bolje, prvo su naše  devojke izjednačile na 5:5, da bi potom Cvijićeva sa sedmerca donela prvo vođstvo našem timu u ovom meču, 6:5.

Usledio je dobar period igre za srpsku reprezentaciju, Cvijić je bila sjajna, bilo je to 8:6 za Srbiju ali je usledilo isključenje, potom i sedmerac pa su Brazilke stigle do 8:8.

Risović je podigla publiku na noge sa nekoliko odličnih odbrana, imala je Srbija ponovo dva puta po gol prednosti ali su neumorne brazilske rukometašice ubrzo to stigle i 4 minuta pre kraja prvog dela igre rezultat je 10:10.

Usledio je slab period igre srpskih igračica, čak 6 minuta nije bilo gola, Brazilske su stigle do preokreta i preko Nasimento i dva sedmerca stigle do 13:10 ali je Lekić ublažila to vođstvo i nakon prvog poluvremena, ne semaforu stoji 13:11 za Brazil.

Damnjanović

 

Naše su drugi deo igre otvorili sa mnogo tehničkih grešaka u fazi napada, Brazilke do 34. minuta postižu dva gola i odlepljuju se na + 5 – 11:16.

Ipak, sedmerac za naše koristi Andrea Lekić, potom postižemo još jedan gol i smanjujemo na 16:13. Pri tom rezultatu, sjajna Katarina Tomašević brani dva sedmerca, a Jelena Živković na drugoj strani pogađa za minus dva.

Brazilke sedam minuta nisu uspele da postignu pogodak, Tomaševićeva je nastavila sa čudesnim intervencijama, a na drugoj strani Damjanović smanjuje na 15:16 za eksploziju navijača na tribinama Arene. Seriju Brazilki prekinula je Nascimento 15 minuta pre kraja.

Brazilke su u narednim minutima držale taj gol prenosti, Živkoviće postiže gol u trenutku kada naše imaju dve igračice manje, pa je rezultat 17:18.

Posle izvesnog pada u igri Srpkinja, Krpež smanjuje na 18:19, pritom je Sanja Damjanović imala zicer, ali je sjajna Peso zaustavila njen udarac. Pet minuta pre kraja Nišavić je čudesnim golom sa krila konačno uspela da izjednali na 19:19, ali su Brazilke u narednom napadu ponovo došle do plus jedan.

Tri minuta pre kraja, Lekićeva postiže gol sa sedam metara, a Brazilke ostaju sa igračicem manje, ali uprkos tome Njunez odvodi Brazil na plus jedan.

Ipak, u poslednjem minutu Brazil uspeva da postiže još jedan pogodak za konačnih 20:22.

Brazilke su u grupnoj fazi bio bolji od Srbije, a revanš bi našim devojkama doneo najveći uspeh u istoriji, od osamostaljenja Srbije.

Selektor rukometašica Brazila Morten Sobak rekao je da njegovu ekipu u nedelju u finalu SP očekuje veliki pritisak i 20.000 navijača u Beogradskoj arena.

„Pokušaćemo da se odbranimo od tog neverovatnog pritiska. Moram da kažem da je ova atmosfera u Areni nešto fantastično, u životu nisam video da toliko ljudi tako zdušno i temperamentno navija za svoju reprezentaciju“, kazao je Sobak.

Selektor Srbije Saša Bošković rekao je da je Brazil odličan, ali da će im biti teško da u finalu SP drugi put na takmičenju pobede njegovu ekipu.

„Brazil bi trebalo više da se plaši nas nego Arene, ali publika je zaista dokazala da je fenomenalna. U polufinalu smo vodili 11 razlike, pa se Andrea Lekić bacila na tu loptu i povredila i baš zbog toga navijači dolaze da nas gledaju u tolikom broju“, rekao je Bošković.

Pre finalnog meča, od 14 i 30 reprezentacije Danske i Poljske igraće za treće mesto.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter