0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Real odskače, ali i ostali timovi su visokog kvaliteta

Objavljeno: 21.12.13 u 10:56
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli tim u Top 16 fazi Evrolige igraće u grupi F. Pored srpskog predstavnika grupu čine još Real Madrid, Makabi, CSKA, Galatasaraj, Žalgiris, Lokomotiva Kubanj i Bajern Minhen. Svoje impresije o plasmanu u Top 16, značaju samog nastavka takmičenja u eliti, sastavu grupe u kojoj se nalazi Partizan, istakao je strateg kluba iz Humske Duško Vujošević:

„Svi koji se kvalifikuju i u onaj format od 24 ekipe u Evroligi predstavljaju krem evropske košarke i naravno da su te utakmice posebna poslastica za sve ljubitelje košarke. Proći kroz sitno rešeto i doći do najboljih 16 evropskih ekipa u ovom formatu takmičenja, sigurno da je više nego korak dalje. Zbog toga što to obezbeđuje 14 utakmica protiv najjačih protivnika u Evropi. S jedne strane, pripreme za te utakmice sigurno nose veliki stepen motivacije, utakmice same po sebi visok stepen kvaliteta, zainteresovanosti publike. Ekipa u koliko hoće da bude šampionska mora da trči sa šampionima, a to je upravo takav slučaj. Tako da sa sportske strane je velika prilika da se učestvuje na značajnom takmičenju i da kroz to značajno takmičenje postanemo još bolji tim.

Za klub je to prilika da jedan deo svojih finansijskih problema reši, jer je sigurno povećan interes i publike i sponzora za tako kvalitetne utakmice. Mora da se reaguje adekvatno i da se to iskoristi kao sredstvo za prevazilaženje, i u jednom delu, te finansijske situacije u kojoj se nalazimo. Tako da je sa više aspekata to veoma dobra stvar. Naravno klub i tim moraju da budu spremni za teške utakmice i naporan ritam takmičenja. Kada su u pitanju neka eventualna pojačanja treba videti šta još bi bilo potrebno da se uradi da tim izađe na megdan jači nego što je ovog momenta. Pogotovu da se razmišlja na takav način da posle megdana bude još jači i sasvim spreman za preostala takmičenja koja postoje. Nema bolje škole za košarku u Evropi od Evrolige, pogotovu od ove završne grupe sa 16 ekipa, ali u Evropi više nema ni besplatne škola tako da moramo biti spremni da to školovanje platimo i da iz njega izađemo kao kvalitetniji, i igrači i tim.

Što se grupe tiče, dosadašnjim igrama za nijansu odvojila se ekipa Reala. Sigurno da je to i prilika za publiku u Beogradu da vide trenutno najboju evropsku ekipu. Ali svaki tim koji se izborio za plasman u Top 16 je ekipa visokog kvaliteta.“

Prvo kolo takmičenja u narednoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja počinje 2. januara u kojem će Partizan dočekati madridski Real, a aktuelne šampiona Srbije i regiona pored te očekuje još 13 jakih utakmica. Najbolje četiri ekipe po plasmanu u grupama nastavljaju takmičenje u plej-ofu.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter