0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Duško Vujošević pred Cedevitu: Važan meč protiv direktnog konkurenta

Objavljeno: 21.12.13 u 12:35
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Izazovi u ABA ligi se nastavljaju. Crno-beli su ostvarili veliki uspeh plasmanom u Top 16 fazu takmičenja, ali ih sada očekuju i važni okršaji u regionalnoj ligi. Naredno gostovanje kluba iz Humske je u Zagrebu. Cedevita u nedelju 22. decembra dočekuje beogradski tim u sklopu 13. kola ABA lige. Meč je u direktnom televizijskom prenosu na kanalu Arena sport sa početkom u 19 časova.

Nakon 12. kola crno-beli dele prvu poziciju na tabeli sa učinkom od devet pobeda i tri izgubljena susreta, dok je zagrebačka ekipa na četvrtom mestu sa skorom od osam trijumfa i četiri poraza. U prethodnom kolu Partizana NIS je pobedio u hali Pionir Budućnost rezultatom 72:65, a Cedevita je izgubila na gostujućem terenu od Igokee rezultatom 96:89.

“Od dolaska pod okrilje ABA lige Cedevita je klub koji je pokazao ozbiljnost i naglašeno visoke takmičarske ciljeve. Tako i ove sezone, ukomponovana je veoma kvalitetna ekipa od strane trenera Repeše koja od početka sezone igrajući i u Evrokupu i u regionalnom takmičenju to potvrđuje. Samim plasmanom u narednu fazu takmičenja Evrokupa i samim rezultatom u borbi za vrh Jadranske lige. Cedevita pokazuje naznake tima sa jako određenim karakteristikama kolektivne igre u kojoj dominira njihova agresivna i čvrsta igra u odbrani i veoma brz prelazak u fazu tranzicione igre.

Ton takvom načinu igre daje pre svega odličan plejmejker Smit, koji odlično kotroliše ritam i tempo igre, i kombo gard, Rej. Veoma je značajna i uloga iskusnog Baždarića i nekoliko mlađih talentovanih igrača kao što su Babić, Delaš, Ramljak na spoljnim pozicijama. Sa druge strane post-ap igra im u velikoj meri zavisi, a tako je i usmerena, na Bilana i sigurno igrača sa najvećim potencijalom Nurkić. Sa pozicije četiri Zubčić i Suton daju širinu po perimetru njihovog napada. Osim ovih karakteristika, posebno treba da se obrati pažnja na njihov dobro organizovani timski ofanzivni skok“ – objasnio je trener crno-belih Duško Vujošević.

Iskusni stručnjak potom se osvrnuo i na veliki uspeh koji je njegov tim ostvario plasmanom u Top 16 fazu Evrolige, ali je napomenuo da ne bi trebalo zaboraviti i na ozbiljne obaveze koje ekipu očekuju u regionalnom takmičenju pošto će Partizan u naredna tri meča gostovati.

„Naš mladi tim prolaskom u Top 16 Evrolige, opterećen svim problemima, nastavlja dalje dugo putovanje kroz Evropu. Pokazavši i dokazavši da poseduje jedan veliki potencijal koji će se uz radnu etiku sigurno pretočiti u jedan viši nivo kvaliteta. Nas čekaju dalje obaveze u okviru ABA lige, i ovo je prva utakmica u nizu od tri naredne na gostujućem terenu. A i dobro je poznato da samo preko regionalnog takmičenja sledeće sezone obezbeđujemo učešće u Evroligi. Samim tim ne bi trebalo da se troši mnogo reči koliko nam je bitna utakmice sa direktnim konkurentom za učešće na fajnal-foru ABA lige” – kazao je Vujošević.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter