0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Ćapin: Jači od bola

Objavljeno: 21.12.13 u 15:14

capin-krka-buducnost

U autu je, a Budućnost bez njega nikako nije isti tim. Aleksandar Ćapin ulazi u završni fazu oporavka od povrede, koja mu je poslednjih nedelja donela dosta neprijatnosti i muke. A sve je počelo pred meč regionalne ABA lige protiv Cedevite.

„Dan pred utakmicu sa Zagrepčanima sam osetio bol. Naša lekarska služba je pokušala sve da učini ne bi li me osposobila za tu utakmicu, ali je upala bila sve jača i morao sam da ostanem u krevetu. Bol se iz donjeg dela leđa širio na kuk i preponu. Napravili smo snimke magnetne rezonance da vidimo da nije u pitanju neko oštećenje i, hvala Bogu, kičma je potpuno zdrava, ali nerv je bio veoma upaljen“ – priseća se Ćapin.

U prvih deset dana plejmejker Budućnosti je primao injekcije protiv bolova, a potom je krenuo sa laganim individualnim treninzima i jačanjem mišića.

„Bio sam u stanju mirovanja i sada treba vratiti snagu, mobilnost i amplitudu u kuku. Progres je svakodnevan, ali ovo nije nešto što može da se reši preko noći. Iako sam po prirodi nestrpljiv i hteo bih da istrčim na teren, vodim brigu da se vratim na pravi način. Sada sam u rukama našeg kondicionog trenera, koji pažljivo priprema trening da me što pre vrati u ritam i da počnem da radim sa timom, ali vodeći računa da se smanji mogućnost obnavljanja povrede“ – kaže Ćapin.

On ističe da mu je prethodni period bio izuzetno težak, što zbog rehabilitacionog postupka, što zbog činjenice da nije bio u stanju da na terenu pomogne svojim saigračima.

„Mnogo je teško za psihu kada gledaš sa strane i nemoćan si da istrčiš na parket, ali mi to daje snažan motiv da radim i probijam granicu bola, ne bih li se što pre priključio ekipi u igri na terenu“ – objašnjava veliki borac Aleksandar Ćapin.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter