0
Evrokupovi

Bajernov pečat na sezonu iz snova: Bavarci prvaci sveta (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.13 u 22:33

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su u finalu Svetskog klupskog prvenstva, održanog u Maroku, ekipu Raža Kazablanke rezultatom 2:0 (2:0) i tako krunisali sezonu iz snova petim osvojenim trofejom.

Bavarci su od samog starta utakmice stavili do znanja rivalima ko je gazda na terenu i kome će pripasti trofej. Već u 7. minutu Dante je nakon kornera i dodavanja Alkantare izbegao ofsajd zamku i sa peterca doveo Bajern u vođstvo 1:0. Nakon stečene prednosti Bavarci su u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu i samo je bilo pitanje vremena kada će postići još neki pogodak. I zaista, nije se dugo čekalo, pošto je u 22. minutu Alkantara, nakon asistencije Alabe, iskosa sa 16 metara pogodio za 2:0.

Igrači marokanskog kluba imali su svoje šanse, najčešće nastale kao rezultat opuštenije igre i grešaka Bavaraca, ali nisu uspevali da savladaju veoma raspoloženog Manuela Nojera. Do kraja susreta Bajern je držao loptu u svom posedu, uglavom kružio oko zgusnute i dobro postavljene odbrane protivnika. Ipak, Raža Kazablanka je mogla da stigne do počasnog potogka u 83. minutu, ali je prevelika želja bila kontraproduktivna u ovom slučaju. Mabide je prvo šutirao pravo u Nojera, a onda je Mutuali imao idealnu priliku, ali je poslao loptu visoko preko prečke.

Tako je nemački fudbalski gigant osvojio peti pehar u tekućoj godini i njime zaključio najuspešniji period u istoriji kluba. Pre titule prvaka sveta, Bajern je, podsetimo, osvojio titulu i kup u Nemačkoj, te Ligu šampiona i Superkup Evrope. Izmakao mu je samo Superkup Nemačke. Nemci ulaze u istoriju fudbala kao jedini tim sa pet pehara u jednoj godini.

https://www.youtube.com/watch?v=2Y0dFzr9Ths

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter