0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Zvezda i više nego ubedljiva za kraj takmičenja u Evroligi

Objavljeno: 20.12.13 u 20:20
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda sezonu u Evroligi završila je ubedljivim trijumfom u gostima protiv Lijetuvos Ritasa rezultatom 99:75. 

Ovaj meč nije imao takmičarski značaj, jer su crveno-beli već obezbedili peto mesto u grupi koje ih vodi u narednu fazu Evrokupa, dok je Lijetuvos poslednji u grupi i pobeda u ovom meču im ništa nije donela.

Zvezda je u 10 kola ostvarila četiri pobede, dok je Lijetuvos Ritas u seriji poraza i zabeležio je samo jedno pobedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji u timu crveno-belih bio je sjajni Marjanović sa 25 poena, Nelson je postigao 12, Šilb 11, a Katić i Blažič sa 10.

Tekstualni prenos:

4/4 – Početak poslednje deonice pripao je raspoloženom Katiću, koji je odveo Zvezdu na +32,  a onda se Daudel pobrinuo da vođstvo gostiju počne da se topi, ali samo za nijansu pošto su domaći prišli na – 20 na dva minuta pre kraja.  U tim trenucima, Radonjić je ponovo odlučio da pruži šansu igračima koji nemaju veću minutažu, pa su meč počeli da privode kraju Cvetković, Lazić, Blažič, Simonović i Tejić.

3/4 – Nemilosrdni crveno-beli nastavili su bukvalno da gaze svoje protivnike pošto su posle četiri minuta nastavka došli do ogromne prednosti od 33 poena prednosti – 36:69 posle dve trojke Nelsona i jedne Šilba. Pitanje pobednika praktično je rešeno na kraju treće deonice koju su crveno-beli završili sa 27 poena prednosti – 51:78.

2/4 – Druga četvrtina nije donela ništa novo u igru domaćih, pošto je Tejić u 12. minutu ponovo odveo Zvezdu na plus 15. Narasla je prednost i na velikih 18 poena razlike posle trojke Simonovića za 21:39. Ipak, crveno-beli nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje, drugu četvrtinu dobili su sa 23:13 za ogromnu prednost – 30:51.

1/4 – Crveno-beli su silovito krenuli na samom startu i za dva i po minuta već stekli prednost – 0:12 poenima Marjanovića (6), Tejića, Nelsona i Šilba. Domaći su do prvih poena došli preko Palasiosa posle tri minuta igre – 3:12.

Daudel i Palasios primakli litvanski tim na -5, a posle koševa Marjanovića i Radenovića, Daudel je ponovo bio precizan, smanjivši zaostatak na 11:18 u šestom minutu.

Ipak, Marjanović je nastavio da dominira u reketu, njemu se se priključili Šilb, Blažič i Rašić, pa je Zvezda otišla na 17:28 za kraj prve deonice.

Crveno-beli su danas saznali da će takmičenje u Evrokupu početi u Beogradu. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter