0
Ostali sportovi

Sport ponovo žrtva politike, Obama provocira Putina

Objavljeno: 19.12.13 u 17:53

soci-2014

Za razliku od pojedinih državnika poput predsednika Nemačke i Francuske koji su najavili da neće posetiti Zimske olimpijske igre u Sočiju zbog ruskog zakona o zabrani promocije homoseksualizma predsednik SAD Barak Obama je odlučio da se na drugi način bori protiv tog za zemlje Zapadne Evrope i SAD diskriminišućeg propisa.

Naime, Obama je u olimpijsku delegaciju SAD uvrstio i nekadašnju teniserku Bili Džin King, koja se javno deklariše kao osoba homoseksualne orijentacije što je očigledna provokacija upućena predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pored slavne teniserke deo delegacije će biti i Kejtlin Kou, osvajačica olimpijske medalje u hokeju, koja je takođe lezbijka, ali ona makar ima neke veze sa zimskim sportovima.

Da svet odnosno politička dešavanja u njemu idu u vrlo lošem pravcu, kao što je to bilo za vreme „hladnog rata“, kada Amerikanci nisu učestvovali na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, a Rusi u Los Anđelesu četiri godine kasnije, jasno je posle otvorenih sukobljavanja mišljenja po pitanju Sirije i Ukrajine, a nažalost i sport je često deo te velike igre.

Podsećamo da su Rusi, ali i Međunarodni olimpijski komitet zamolili sve koji će biti učesnici Olimpijskih igara u Sočiju da se pridržavaju zakona odnosno da otvoreno ne propagiraju svoju seksualnu orijentaciju i da u tom slučaju neće biti nikakvih problema.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter