0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Ristović: Dobili smo atraktivnu grupu

Objavljeno: 19.12.13 u 12:14

 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom dobili su imena protivnika u L grupi druge faze Evrokupa. Crveno-beli će odmeriti snage sa ekipama Nižnji Novgorod, Bilbao i Panionios, a prema sistemu takmičenja dva prvoplasirana tima izboriće plasman u osminu finala. I dok su košarkaši zajedno sa stručnim štabom bili na putu za Litvaniju, gde ih očekuje utakmica poslednjeg kola D grupe Evrolige sa Lijetuvos Ritasom, direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović komentarisao je sastav grupe. Prvi operativac crveno-belih konstatovao je da je Zvezda dobila jaku grupu, pre svega zbog činjenice da je kao trećeplasirani tim iz B grupe u novoformiranu grupu L stigao španski Bilbao:

„Mislim da nam je grupa atraktivna, da su protivnici jaki i da će sigurno izazvati pažnju i privući navijače“ – počeo je priču Ristović i potom se upustio u dublju analizu rivala:

„Bilbao je svakako najzvučniji protivnik, a ponovilo nam se nešto slično kao i u žrebu za Evroligu gde smo iz četvrtog šešira dobili najkvalitetnijeg mogućeg rivala, Lokomotivu Kubanj. Bilbao je jedna od najjačih ekipa koja je prvu fazu takmičenja završila na trećem mestu. Oni poslednjih nekoliko godina beleže sjajne rezultate na evrosceni. Pre dve godine bili su učesnici četvrtfinala Evrolige, a prošle sezone igrali su u finalu Evrokupa. O ozbiljnosti njihove organizacije govori i podatak da su u oktobru ove godine bili domaćini u prijateljskoj utakmici sa NBA ligašem Filadelfijom. Imaju veliki broj iskusnih igrača, reprezentativce Španije, Hrvatske i Letonije i zaslužuju ogroman respekt“ – kaže Ristović.

Nižnji Novgorod je ubedljivo osvojio prvo mesto u F grupi ipred ukrajinskog Himika i Ankare, sa skorom osam pobeda i dva poraza:

„Od svih ekipa koje čine L grupu oni su prvi obezbedili prolaz dalje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ono što će svakako biti otežavajuća okolnost je teško putovanje u Rusiju dugo preko dve i po hiljade kilometara. Za rivala smo dobili i Panionios koji ove sezone igra veoma dobro. Trenutno zauzimaju treće mesto u grčkom šampionatu, odmah iza neprikosnovenih Olimpijakosa i Panatinaikosa. Imaju dobar tim koji predstavlja spoj iskusnih grških igrača i američkih internacionalaca.“

Ristović je istakao da bi u ponedeljak trebalo da bude poznat raspored utakmica Evrokupa, a da će druga faza ovog evropskog takmičenja startovati 7. januara.

„Do prvog duela u Evrokupu osim meča sa Lijetuvos Ritasom imamo i tri utakmice u ABA ligi na svom terenu. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo, a naše ambicije su da prođemo u osminu finala i pokušamo da doguramo što dalje“ – zaključio je Ristović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter