0
Evropske lige

Riberi najbolji igrač Bundeslige

Objavljeno: 19.12.13 u 11:44

van-bujten-riberi

Dok je u trci za „Zlatnu loptu“ u konkurenciji sa Leom mesijem i Kristijanom Ronaldom autsajder Frank Riberi dominira u Bundesligi što je dokazano i njegovim izborom za najboljeg igrača nemačkog šampionata.

Fudbaler Bajerna je potpuno zasluženo trijumfovao ispred centarfora Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog kada se zna da su najboljeg među sobom birali kapiteni 36 klubova Bundeslige i Cvajte. Tokom godine 30-godišnji Riberi je dobio i nagradu za najboljeg fudbalera Evrope u izboru FIFA.

Godina koja je na isteku i u kojoj je Bajern osvojio sve što je mogao da osvoji bila je najuspešnija u Riberijevoj karijeri pošto je u 44 nastupa u dresu Bavaraca u svim takmičenjima postigao 20 golova i imao 18 asistencija posle kojih je postignut pogodak, a učinak može da popravi u subotnjem finalu Svetskog prvenstva za klubove u kojem će evropski prvak odmeriti snage sa marokanskom ekipom Radža Kazablanka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter