0
Auto Moto

Mercedes napustio testiranja posle Rozbergovog incidenta

Objavljeno: 19.12.13 u 16:32

rozberg-brzina

Nakon što je Niku Rozbergu tokom treninga na stazi u Bahreinu na pravcu pri brzini od 320 kilometara na sat eksplodirala guma ekipa Mercedesa je odlučila da prekine testiranja.

Na svu sreću nemački vozač je prošao bez ozbiljnijih povreda iako se radilo o velikom incidentu. Ipak, Rozberg je imao komentar o svemu, a ostavio ga je na svom Tviter profilu.

„Upravo sam se vrteo po stazi u Bahreinu pri brzini od 320 km/h pošto je jedna gima bez ikakvog upozorenja eksplodirala. Zhvaljajući tome sada mi je potreban tolaet papir“ – stigao je Rozberg i da se našali.

Ipak, do šale je najmanje čelnicima kompanije Pireli koja proizvodi gume za takmičenje u „najbržem cirkusu“.

„Testovi u Bahreinu su bili privatni i sve što se tamo dešava je poverljivo. Moguće je da dođe do incidenata i upravo zbog toga testiranja se i rade. Nastavićemo da radimo po planu“ – rekao je portparol Pirelija.

U trodnevnom testiranju u Bahreinu učestvovali su Red Bul, Toro Roso i Ferari, a pored vozača ovih timova tu je bio i nesrećni Niko Rozberg. Zanimljivo je da su tesirane gume za 2014. godinu, ali na bolidima koji su voženi u sezoni koja je završena i koji odlaze u istoriju pošto će naredne godine doći do velikih promena u Formuli 1.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter