0
Košarka

Marinine ‘lavice’ očaravaju igrom i mini haljinama (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.13 u 16:16

lion-kosarkasice-haljine

Košarkašice Liona, koje sa klupe vodi selektorka srpske reprezentacije Marina Maljković, apsolutni su hit u Francuskoj, ali i širom Evrope. Za to su zaslužni njihovi sjajni rezultati, ali i to kako izgledaju na terenu.

Ništa ne bi bilo čudno da košarkašice Liona umesto dresova ne nose mini haljine, što je gotovo jedinstven slučaj trenutno, ne samo u Francuskoj, već i u Evropi. U ovom trenutku nije zabeležen nijedan sličan slučaj u nekom profesionalnom timu u najjačim takmičenjima, što se tiče ženske košarke.

Svi ljubitelji košarke znaju da su, kada je košarka prestala da bude samo muški sport, žene izlazile na teren u suknjama, koje su u prvo vreme dosezale do poda. Međutim, iz godine u godinu sportske uniforme su se menjale, pa su i košarkašice dobile klasične dresove. Ideja na koju su došli u Lionu košarkašicama je dozvolila da budu ženstvene i na samom terenu, a odlično je i uticala na njihove igre, pošto trenutno drže četvrto mesto na tabeli francuskog šampionata.

Rezultate koje je Maljkovićeva postigla sa svojim izabranicama od početka sezone su neverovatni, a čak je i predsednik Liona Nikolas Forel rekao da je sve što je selektorka Srbije uradila magija.

Zbog grešaka prethodne uprave, Lionu je zabranjeno dovođenje pojačanja pred početak sezonu, pa je Maljkovićeva na startu sezone imala samo šest seniorki, ali se to gotovo nije ni osetilo. Lion posle 12 kola drži četvrto mesto na tabeli sa devet pobeda i tri poraza, što samo govori u prilog sjajne odluke angažovanja Maljkovićeve.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter