0
Evroliga

CSKA bolji od Partizana, Fener ‘odradio posao’ za prolaz

Objavljeno: 19.12.13 u 22:26
Lovernj
FOTO: STARSPORT

Partizan je u poslednjem, desetom kolu Evrolige u prvoj fazi, poražen u krcatom „Pioniru“ rezultatom 73:62 od ekipe CSKA.

Gosti iz Rusije su vodili gotovo čitavog meča, ta razlika je iznosila često ne više od pet poena, ali je stalno bila prisutna pa su crno-beli agresivnom odbranom pokušavali da je dostignu. Međutim postajalo je jasno da Partizan večeras nije dorastao zadatku. Dosta izgubljenih lopti, ishitrenih šuteva i slaba organizacija u napadu doprineli su tome da CSKA prelomi meč u poslednjoj deonici. Interesantno je da su ključne poene postigli Micov i Teodosić koji su trojkama doveli CSKA do 69:59 kada je postalo jasno da Partizan nema šta da traži u ovom duelu. Ipak, na ruku crno-belih išla su dešavanja iz Francuske jer je Fenerbahče razbio Nanter i izbacio francuski tim iz Evrolige.

U preostalom meču A grupe Barselona je ubedljivo savladala Budiveljnik sa 96:77 pa konačna tabela A grupe izgleda ovako:

1. Fenerbahče 8/2
2. CSKA 7/3
3. Barselona 7/3
4. Partizan 3/7
5. Nanter 3/7
6. Budiveljnik 2/8

Tok meča:

4/4: Poslednja deonica je odlično počela po Partizan, nekoliko dobrih napada i ofanzivnih skokova donelo je crno-belima seriju od 7:0 odnosno zaostatak od samo 3 poena. Nažalost, to je bilo sve od beogradske ekipe jer je CSKA „na iskustvo“ odradio narednih par napada a prelomni trenutak viđen je kada je Teodosić asistirao Micovu koji je pogodio trojku iz ugla za 66:59. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Teodosić pogađa trojku sa preko osam metara i dovodi CSKA do dvocifrene prednosti. Do kraja meča CSKA je dodatno uvećao prednost i slavio sa 73:62

3/4: Ovo je deonica u kojoj je Partizan propustio veliku šansu. Veliki broj napada gostiju išao je preko Krstića koji je ponovo dao nekoliko koševa sa poludistance, dok je napade crno-belih predvodio Lovernj. nakon što se CSKA odvojio na devet poena prednosti, Partizan je uspeo prvo preko Kinzija da stigne do samo dva poenaa zaostatka, a potom je Musli dobro reagovao i smanjio na 50:49 ali je promašio dodatno bacanje za izjednačenje. Usledilo je nekoliko ishitrenih napada Partizana, što su iskusni gosti iskoristi, Vims je ubacio trojku, potom i Fridzon i CSKA je napravio seriju 8:0. Do kraja deonice prednost ruske ekipe iznosila je deset poena, odnosno 59:49.

2/4: Navijanje je i dalje na vrhunskom nivou, Milosavljević predvodi agresivnu odbranu domaćeg tima ali za sada nema efekta. Teodosić sjajno organizuje igru i razigrava svoje saigrače a i šut mu ide za nijansu bolje nego u prvoj deonici kada je promašio nekoliko šuteva sa distance. Milosavljević i Musli su par puta dovodili Partizan na četiri poena zaostatka ali je pomenuti Teodosić prvo uposlio Hajnsa za lake poene a potom u finišu deonice pronašao Fridzona u uglu, koji postavlja konačnih 43:36 za CSKA nakon prve dve četvrtine.

1/4: Pionir je krcat, meč je počeo. Na početku dominira Kaun, kojeg odlično razigrava Teodosić i CSKA ima rano vođstvo. Na drugoj strani Musli i Milosavljević drže priključak a sredinom deonice i Krstić je ušao u seriju. Partizan u drugom delu prve deonice nikako nije uspevao da stigne prednost ruske ekipe, Krstić je održavao prednost svog tima sa ubačenih 6 poena a četvrtinu je na spektakularan način završio Milosavljević koji je postigao trojku bukvalno sa svoje trojke, jer je bio prinuđen da šutira sekund pre kraja deonice!

Košarkaši Partizana su dobili ono što su i želeli, a to je da u svojim rukama, u poslednjem kolu prve faze takmičenja, drže svoj plasman u narednu rundu. Iako će crno-beli večeras u Pioniru odmeriti snage sa moćnim moskovskim CSKAšanse za pobedu nisu male, pre svega zbog vrlo dobrih partija ekipe Duška Vujoševića u poslednje vreme.

Jasno je da su „armejci“ po imenima favorit u večerašnjem meču, ali činjenice da ne blistaju ove sezone i da su već obezbedili plasman u Top 16 fazu bi mogle da budu plus za srpskog šampiona.

„Realno govoreći favorit je CSKA, ali nama ostaje nada da će Mesina da nas pusti. Jer, kad je teško – Mesina“ – rekao je trener Vujošević na početku svog izlaganja na konferenciji za medije sarkastično odgovarajući na aluzije da je Fenerbahče prethodne nedelje pustio Partizan da trijumfuje u Istanbulu.

Potom je iskusni stručnjak svoje izlaganje nastavio u nešto ozbiljnijem tonu.

„Zadovoljni smo što u poslednje kolo ulazimo sa šansom da pobedom dođemo do Top 16 faze. To je veliki kapital za ovaj tim, ako hoćeš da budeš šampion, moraš da trčiš sa šampionima“ – istakao je Vujošević.

Uprkos brojnim povredama i skraćenoj rotaciji kojom raspolaže trener beogradskog tima to nije slomilo ekipu već je dodatno ojačalo. Priče o velikoj minutaži najboljih igrača i njihovom umoru večeras padaju u vodu i moraju da budu apsolutno zaboravljene jer praktično cela sezone staje u 40 minuta meča protiv CSKA.

Dobra okolnost za Vujoševića što se Bogdan Bogdanović oporavio od povrede zbog koje je bilo upitno njegovo učešće na meču protiv Budućnosti koji je ipak odigrao pod injekcijama.

Čak i slučaju poraza crno-belih šanse za plasman u drugu fazu neće biti u potpunosti izgubljene pošto bi tada Fenerbahče pobedom u Parizu protiv Nantera mogao da pomogne Partizanu. Dakle jasno je, Partizan ide među 16 najboljih timova Evrope ako pobedi ili Nanter ne savlada ekipu Željka Obradovića.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter