0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Svetske šampionke pale u grotlu Arene, Srbija u polufinalu!

Objavljeno: 18.12.13 u 21:45
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirale su polufinale Svetskog prvenstva nakon što su večeras savladale ekipu Norveške rezultatom 28:25! 

Iako su naše na poluvremenu gubile 13:12, a u 40. minutu i 21:16, srpske rukometašice su u neverovatnom finišu, serijom od 7:0 došle do velike pobede.

Briljantne su bile Dragana Cvijić i Sanja Dmnjanović koje su postigle po osam golova, Andrea Lekić dala je 4, a Katarina Krpež tri.

Naše rukometašice u narednoj rundi idu na Poljsku koja je iznenadila Francusku u Novom Sadu sa 22:21.

U polufinalu je i Brazil koji je posle četiri produžetka pobedio Mađarsku sa 33:31.

Tekstualni prenos pratite na našem sajtu:

Andrea Lekić je donela prvo vođstvo iz sedmerca, ali su Herend i Suland pogodile za preokret, pa je uzvratila Popovićeva za izjednačenje. Tada Norvežanke ulaze u mini seriju 3-0, a u desetom Damjanović pogađa za 3:5.

Selektor Srbije Saša Bošković je u 12. minutu bio primoran da zatraži tajmaut nakon što su Norvežanke došle prvi put do četiri gola viška (7:3). Iako je to probudilo naše igračice, koje daju dva gola, ali i primaju isto toliko za 5:9. 

Norvežanke su i u narednim minutima održavale prednost, ali u 22. minutu Cvijićeva spušta na tri gola razlike – 8:11, a već u sledećem napadu Damjanović je pogodila za 9:11. 

Do 26. minuta razliku od dva gola održavale su Damjanović i Jelena Živković, da bi Cvijićeva postigla gol za 12:13 i erupciju oduševljenja na tribinama Arene.

Do odlaska na odmor obe ekipe su bile ubitačne u napadu i brzo postigli po tri gola za 15:16. 

Srbija - Nor 2

Početak drugog dela pripao je Norvežankama, koje su posle minut i po igre došle ponovo do tri gola prednosti – 15:18.

Na prvi gol naših u nastavku čekalo se čak šest minuta kada je Cvijićeva nastavila golgetersku seriju i sa dva pogotka smanjila prednost – 17:21. Uspele su Srpkinje da se odbrane od još jednog napada, što Krpež koristi i sa krila smanjuje na tri gola – 18:21.

Na golu se razbranila Tomaševićeva i pokrenula celu ekipu i probudila navijače koji su sve glasnije navijali sa tribina, a u sledećem napadu, Nišavić smanjuje na dva gola razlike – 19:21.

Serija naših nije stajala, pošto je u 44. minutu Cvijićeva novim golom iz sedmerca smanjile na samo gol zaostatka. Takođe, svoj niz odbrana nastavila je i u sledećem napadu odbranila sedmerac, da bi na drugoj strani Cvijićeva sa sedam metara donela konačno izjednačenje 21:21! 

Srbija - Nor 3

San naših nije stajao, jer je Tomašević odbranila još jedan sedmerac, a na drugoj strani Lekićeva postigla pogodak za preokret, da bi Krpež potom postigla još jedan za 23:21. 

Norvežanke su posle duže vremena uspele da postignu gol, ali je i na drugoj strani Srbija nastavila seriju, a nakon nove sjajne igre u odbrani, naše su se izborile za novi napad i novi sedmerac, koji Cvijićeva realizuje za plus 3 – 25:22. 

Obe ekipe koriste oba svoja naredna napada, da bi potom naše ukrale loptu, a Krpež na četiri minuta pre kraja pogađa za plus 4 – 27:23. 

Potom Nišavić pogađa sa krila, a Tomašević ponovo brani i naše čuvaju prednost – 28:24. Čudesna Tomašević je zabeležila još jednu fantastičnu odbranu po ko zna koji put, lopta ju je pogodila u vrat i posle kratke lekarske intervencije ponovo je stala na gol.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter