0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Srpkinje večeras protiv Norvežanki u borbi za polufinale 20.15

Objavljeno: 18.12.13 u 09:49

Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras u Beogradu igra protiv Norveške utakmicu četvrtfinala prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković i njegove izabranice veruju da mogu da iznenade branioca titule i aktuelnog olimpijskog šampiona.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Biće jako teško, igramo s najboljim timom na svetu, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u proteklih 15 godina. Norveška je kvalitetna i veoma neugodna reprezentacija, igraju konstantno na najvećim takmičenjima, a mi smo reprezentacija koja nastaje. Biće strašna utakmica, ali ja mislim da ćemo pružiti možda najbolju igru do sada“, rekao je Bošković uoči velikog ispita srpskih rukometašica.

Bošković je naglasio da ključ pobede leži u odbrani, koja je, po njegovom mišljenju, protiv Južne Koreje u osmini finala funkcionisala dobro.

„Kada igramo dobro odbranu, onda funkcioniše i napad. Ne moramo da damo gol, ali protiv
Norvežanki ne smemo olako da gubimo lopte i primamo lake golove. Igramo utakmicu u kojoj nas pobeda približava medalji“, naglasio je srpski selektor.

Bošković smatra da je bolje što se tim Srbije sada sreće sa Norvežankama, jer su one, prema njegovoj oceni, bolje u završnicama takmičenja.
„Igrali smo zrelo i pametno protiv Koreje, to je možda i najbolji meč otkako sam selektor, pa očekujem da to ponovimo večeras. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije u igri“, dodao je Bošković i istakao da se nada rekordnoj poseti u Beogradskoj areni.

Kapiten reprezentacije Andrea Lekić smatra da igra u napadu treba da bude više po krilima, podsetivši da Norvežanke imaju jednog od najboljih golmana na svetu, Katrin Lunde.

„Nadam se da se nismo istrošile sa Korejom i da imamo još snage. Pola norveške ekipe čine golman Katrin Lunde, kojoj je teško davati golove sa bekovskih pozicija, ali probaćemo da igramo više po krilima. Potrebno je da obratimo pažnju i na pivota Hajdi Loke. Svesne smo slabosti iz meča protiv Korejki, jer smo im teško parirale u trčanju, što Norvežankama nije jača strana“, rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da očekuuje još veću podršku navijača.

„Išla sam na košarkaške utakmice u Arenu i znam da Beograđani mogu da dođu u velikom broju.

Došlo je vreme da se prekine dominacija Norvežanki“, poručila je Lekićeva.

Utakmica četvrtfinala svetskog prvenstva između rukometašica Srbije i Norveške igra se u Beogradskoj areni večeras od 20.15 sati.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima od 17.30 sati, takođe u Beogradskoj areni, sastaju se Brazil – Mađarska, a u Novom Sadu od 17.30 Francuska – Poljska i od 20.15 Nemačka – Danska.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter