0
Evroliga

Radonjić: Želimo pobedom da završimo učešće u EL

Objavljeno: 18.12.13 u 16:25
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u petak od 18 časova i 45 minuta u Viljnusu igraju svoj poslednji meč u Evroligi, protiv Lijetuvos ritasa.

Iako je i pre ovog kola jasno da će crveno-beli završiti kao petoplasirani, a Litvanci poslednjeplasirani u grupi D, trener Dejan Radonjić želi pobedom da završi ovosezonsko učešće u Evroligi:

„I mi i Litvanci smo na pozicijama koje nas vode u Evrokup. Iako utakmica sa tog aspekta nema takmičarski značaj, mi želimo da pružimo još jednu dobru partiju i da pobedom završimo naše ovogodišnje evroligaško izdanje. Ekipa Lijetuvos ritasa je promenila trenera i sasvim sigurno će se osetiti promena u njihovom pristupu igri. Želeće da nas savladaju kako bi popravili svoj ovosezonski utisak i što bolje ušli u meč sa Žalgirisom, koji im predstoji nakon nas“.

Crvena zvezda će i na ovom meču biti oslabljena neigranje krilnog centra, Luke Mitrovića:

„Ima mnogo razlika u sastavima timova u odnosu na prvi meč. Nas muče povrede, njih odlasci igrača i povreda Kuka. Svesni smo da igramo protiv kluba koji već godinama pruža kvalitetne partije u Evropi. Njihova prednost, osim domaćeg terena, je i to što mi imamo problem manjka visokih igrača u rotaciji. Uprkos svemu tome, mi ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da pobedimo. Nakon Ritasa sledi nam meč sa Cibonom, ali o tome ćemo naknadno razmišljati. Trenutno nam je fokus na meču u Litvaniji. U hodu ću razmišljati o rotacijama igrača, ne zbog meča sa Cibonom, već kako bi i u narednim mečevima u ABA ligi mogli da ostvarimo željene rezultate“, zaključio je Radonjić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter