0
ATP

Boris Beker novi trener Novaka Đokovića

Objavljeno: 18.12.13 u 11:38

Boris Beker

Legendarni nemački teniser, Boris Beker, u narednoj sezoni pojačaće stručni štab našeg najboljeg tenisera, Novaka Đokovića, i to u ulozi glavnog trenera.

Beker će se već narednih dana pridružiti stručnom štabu koji već čine Marjan Vajda, Miljan Amanović, Saša Jezdić i Gebhard Fil Grič, pa sa Novakom započeti pripreme za prvi grend slem nove sezone.

Povodom nove saradnje sa legendarnim teniserom Đoković je izjavio:

„Presrećan sam što ću imati priliku da radim sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno iskustvo i poznavanje tenisa pomoći u nameri da osvojim još više titula u predstojećoj sezoni. Verujem da će se sjajno i brzo uklopiti u naš tim, jer je reč o odličnom čoveku i divnoj osobi. Sa njim u našem timu dobićemo dobićemo novi pristup i u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim metodama mislim da ćemo napraviti dobitnu kombinaciju. Ciljevi za predstojeću sezonu su osvajanje titula na grend slemovima i mastersima 1 000 serije. Ti turniri se najviše vrednuju na ATP turu i baš na njima želim da dokažem koliko vredim. Pojačani smo Bekerom i nadam se maksimalnim rezultatima“.

Boris Beker je bivši svetski broj jedan, a u bogatoj teniskoj karijeri je ostvario 713 pobeda u singlu i osvojio 64 ATP titule. Šest puta je osvajao grend slemove, ima zlatnu olimpijsku medalju u dublu, a upisan je i zlatnim slovima u istoriju Vimbldona, kao najmlađi šampion sa samo 17 godina. Sa Nemačkom je dva puta osvajao Dejvis kup, 1988. i 1989. godine.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Učiniću sve što budem mogao da mu pomognem da osvoji nove grend slemove i druge titule. Siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate“, rekao je Beker.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter