0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Voša protiv Spartaka, OFK protiv Jagodine u polufinalu Kupa Srbije (FOTO)

Objavljeno: 17.12.13 u 12:37
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je obavljen žreb za polufinalne duele Kupa Srbije koji je spojio Vojvodinu i Spartak odnosno OFK beograd i Jagodinu, branioca trofeja.

Na nivou polufinala igraju se dve utakmice, a termini su u 2014. godini – prvi susreti biće odigrani 26. marta, a revanši 9. aprila. Finale Kupa Srbije je zakazan za sredu, 7. maj 2014. godine.

Trofej pobednika Kupa brane fudbaleri Jagodine. Polufinalne parove Kupa Srbije na današnjoj ceremoniji žrebao je Ljubinko Drulović, selektor Omladinske reprezentacije Srbije koja je ovog leta na Prvenstvu Evrope u Litvaniji osvojila prvo mesto i zvanje šampiona našeg kontinenta.

Od polufinala više nema povlašćenih ekipa prilikom žreba. Na osnovu Uputstva za žreb parova na nivou polufinala u jednu vazu se stavljena su četiri listića sa imenima klubova koji su pobedili u četvrtfinalu. Dakle, sva četiri kluba su bila u istoj vazi. Takmičarski parovi su utvrđeni naizmeničnim izvlačenjem listića sa nazivima klubova. Prva dva izvučena čine prvi takmičarski par, preostala dva drugi par. Prvoizvučeni klub u svakom paru biće domaćin na prvoj utakmici, a drugoizvučeni u revanšu.

Plasman u finale obezbediće pobednici polufinalnih parova, a to će biti klubovi koji osvoje više bodova u obe utakmice. Ako su klubovi osvojili isti broj bodova, pobednik je tim koji je na obe utakmice ostvario bolju razliku između datih i primljenih pogodaka. Ukoliko je i ova razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih pogodaka u gostima. Ako i to ne daje rešenje, pobednik se dobija izvođenjem penala na način utvrđen Uputstvom Međunarodnog borda.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter