0
Fudbal

‘Orlići’ savladali Izrael

Objavljeno: 17.12.13 u 12:30

srbija-u18

U prvoj utakmici tradicionalnog međunarodnog turnira u Izraelu, selekcija Srbije ispod 18 godina je pobedila borbenog domaćina 1:0.

U prvom delu su rivali bili izjednačeni, a igralo se sa mnogo tempa. Prvu šansu je imao Milan Gajić u 9. minutu, ali je pogodio spoljni deo mreže. U 19. minutu je zapretio Vajsman, ali je Ostojić sjajno reagovao. U 26. minutu je lepo prošao Mihajlović, ali nije uspeo da usposli Belića. Najbolju priliku za domaće je propustio Vajsman, kada je stativa bila saveznik srpskog tima.

U drugom delu su izabranici Veljka Paunovića bila za nijansu bolja ekipa. U drugom minutu nastavka Grujić je šutirao snažno, ali neprecizno. U 58. minutu Ben Aharon se našao u šansi, ali je lopta odletela iznad prečke. U 63. minutu u kaznenom prostoru je nedozvoljeno zaustavljen Nemanja Radonjić. Sa bele tačke je bio precizan Danilo Pantić.

Do kraja meča su Izraelci pokušali da dođu do izjednačenja preko Bitona (63) i Mizraha u 87. minutu. Srbija je pretila iz kontri, ali bez koncetracije u završnici. Pametnom igrom naša selekcija je sačuvala važnu pobedu na startu. Nemačka je u drugoj utakmici savladala Moldaviju 3:1.

U drugom kolu 17. decembra (utorak) se sastaju Srbija i Moldavija odnosno Nemačka i Izrael. U poslednjem kolu, koje će odlučivati o pobedniku turnira, Srbija igra protiv Nemačke (Šefaim, 19. decembra u 14:00), a Izrael sa Moldavijom.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter